Është goditur një rast i mosdeklarimit të të hollave në kufi, sekuestrohen 41.045 euro. Procedohet penalisht poseduesi i shumës monetare.

Shërbimet e Policisë Kufitare në Kakavijë, si rezultat i shtimit të kontrolleve me qëllim parandalimin dhe goditjen e paligjshmërisë, bazuar në analizën e riskut, në dalje të RSH-së, kanë kaluar për kontroll në të detajuar në vijën e dytë, një mjet kamion me drejtues shtetasin F. S., 30 vjeç, banues në Korçë.

Gjatë kontrollit të ushtruar në automjet, shërbimet e Policisë Kufitare dhe shërbimet e FRONTEX-it, në bashkëpunim me shërbimet doganore, gjetën të fshehura në një çantë dore, 41.045 euro, të cilat ky shtetas nuk i kishte deklaruar. Shuma e parave u sekuestrua në cilësinë e provës materiale.

Në përfundim të veprimeve të para të kryera nga specialistët e Seksionit për Hetimin e Krimit Ekonomik e Financiar në DVP Gjirokastër, drejtuesi i kamionit shtetasi F. S. u procedua penalisht për veprat penale “Mosdeklarimi i të hollave dhe sendeve me vlerë në kufi” dhe “Pastrim i produkteve të veprës penale ose veprimtarisë kriminale”.

A case of non-declaration of money at the border was hit, 41,045 euros were seized. The possessor of the monetary amount is prosecuted.

The Border Police Services in Kakavija, as a result of the increase of controls in order to prevent and crack down on illegality, based on the risk analysis, at the exit of the Republic of Albania, have passed for detailed control in the second line, a truck with leader citizen FS, 30 years old, resident in Korça.

During the control exercised on the vehicle, the services of the Border Police and the services of FRONTEX, in cooperation with the customs services, found hidden in a handbag, 41,045 euros, which this citizen had not declared. The amount of money was seized as material evidence.

At the end of the first actions carried out by the specialists of the Section for Investigation of Economic and Financial Crime in DVP Gjirokastra, the driver of the truck, citizen FS, was prosecuted for the criminal offenses “Failure to declare money and valuables at the border” and “Money laundering”. proceeds of crime or criminal activity ”.