Tiranë – Finalizohet operacioni policor anticanabis i koduar “Kimisti”

Operacioni i zhvilluar nga Seksioni për Hetimin e Narkotikëve nën drejtimin e Prokurorisë.

Kishin përshtatur banesën si një ambient të përshtatur si laborator, që shërbente për kultivimin e bimëve narkotike, vihen në pranga 4 persona.

Sekuestrohen paisjet e montuara në banesën e pershtatur për kultivimin e bimëve narkotike,fara dhe fidanë canabis, 2 automjete dhe sende të tjera të kundraligjshme.

Strukturat e DVP Tiranë nën drejtimin e Prokurorisë në zbatim të planit të masave për kontrollin e territorit me qëllim parandalimin e kultivimit të canabisit si rezultat e një punë disa mujore kanë zhvilluar me sukses operacionin policor të koduar “Kimisti” në kuadër e të cilit u bë arrestimi në flagrancë për veprën penale “Kultivimi i bimëve narkotike” në bashkëpunim, të shtetasve : Ervin Shametaj., 30 vjeç, Gerhard Duro., 37 vjeç, Skënder Ismaili., 44 vjeç dhe J. V., 17 vjeç.

Këta shtetas, në bashkëpunim me njëri-tjetrin, kishin përshtatur banesën e marrë me qira nga shtetasi E. Sh., me aparatura që shërbejnë për kultivimin e bimëve narkotike.

Gjatë kontrollit të banesës u gjetën fidanë të dyshuar narkotik kanabis, të kultivuar në kushte laboratorike, fara kanabisi dhe 1 peshore elektronike të cilat u sekuestruan në cilësinë e provës materiale.

Gjithashtu nga kontrolli i ushtruar në automjetet me të cilën këta shtetas qarkullonin u gjetën dhe u sekuestruan fidanë të dyshuar kanabis, të cilët u sekuestruan në cilësinë e provës materiale.

Materialet i kaluan Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Tiranë për veprime të mëtejshme.

Tirana – The anti-cannabis police operation codenamed “Chemist” is finalized

Operation conducted by the Narcotics Investigation Section under the direction of the Prosecution.

They had adapted the apartment as an environment adapted as a laboratory, which served for the cultivation of narcotic plants, 4 people were handcuffed.

The equipment mounted in the apartment adapted for the cultivation of narcotic plants, cannabis seeds and seedlings, 2 vehicles and other illegal items were seized.

The structures of DVP Tirana under the direction of the Prosecution in implementation of the plan of measures for territorial control in order to prevent the cultivation of cannabis as a result of several months of work have successfully developed the police operation codenamed “Chemist” in which arrest in flagrante delicto for the criminal offense “Cultivation of narcotic plants” in collaboration, of citizens: Ervin Shametaj., 30 years old, Gerhard Duro., 37 years old, Skënder Ismaili., 44 years old and JV, 17 years old.

These citizens, in cooperation with each other, had adapted the apartment rented by the citizen E. Sh., With equipment used for the cultivation of narcotic plants.

During the search of the apartment, suspected narcotic cannabis seedlings were found, cultivated under laboratory conditions, cannabis seeds and 1 electronic scale which were seized as material evidence.

Also, from the control exercised on the vehicles with which these citizens were driving, suspected cannabis seedlings were found and seized, which were seized as material evidence.

The materials were forwarded to the Prosecutor’s Office of the Tirana Judicial District for further action.