Bandat me origjinë nga Shqipëria dyshohet se po përfitojnë nga goditja e fundit që ka pësuar mafia italiane, në të cilën shumë bashkëpunëtorë të “Ndrangheta” po përballen me seanca gjyqësore.

Sipas portalit “Aboutthemafia“, krimi i organizuar shqiptar ka qenë i pranishëm në Itali që nga vitet 1990, por ata po rrisin fuqinë e tyre ndërsa qeveria italiane po synon familjet autoktone mafioze. Gjyqi më i madh i antimafias që nga vitet 1980 është përqendruar në ‘Ndrangheta , një nga mafiat më të fuqishme të Europës.

Gjyqi aktualisht është duke u zhvilluar në Kalabrinë jugore – e cila është gjithashtu selia kryesore e Ndrangheta, shkruan abcnews.al .

Dyshohet se shqiptarët janë po furnizojnë Italinë me rreth 3 miliard euro kanabis çdo vit. Policia ka deklaruar se Adriatiku është rruga kryesore e trafikimit të drogës së cilësisë së parë në Europë.

Ekspertët e krimit paralajmërojnë se këto banda shqiptare e kanë shfrytëzuar rënien e grupit mafioz italian për të zgjeruar juridiksionin dhe operacionet e tyre, me synimin për t’u bërë forca kryesore e krimit në Itali.

Këto banda dyshohet se kanë një kontroll në Romë dhe Milano dhe tani po shtrijnë ndikimin e tyre në Italinë e Jugut.

Mosmarrëveshjet midis bandave rivale shqiptare kanë çuar në vrasje dhe sulme në të gjithë Italinë ndërsa grupet janë konfrontuar me njëri-tjetrin për të siguruar pushtetin dhe për të qenë në krye të të gjithë klaneve mafioze.

Gangs originating from Albania are suspected of taking advantage of the recent blow suffered by the Italian mafia, in which many associates of “Ndrangheta” are facing court hearings.

According to the Aboutthemafia portal, Albanian organized crime has been present in Italy since the 1990s, but they are increasing their power as the Italian government targets indigenous mafia families. The biggest anti-mafia trial since the 1980s has focused on ‘Ndrangheta, one of Europe’s most powerful mafias.

The trial is currently taking place in southern Calabria – which is also the headquarters of Ndrangheta, writes abcnews.al.

It is suspected that Albanians are supplying Italy with about 3 billion euros of cannabis every year. Police have stated that the Adriatic is the main route of trafficking of first quality drugs in Europe.

Crime experts warn that these Albanian gangs have used the fall of the Italian mafia group to expand their jurisdiction and operations, with the aim of becoming the main force of crime in Italy.

These gangs are suspected of having control in Rome and Milan and are now extending their influence in southern Italy.

Disputes between Albanian rival gangs have led to killings and attacks across Italy as groups have confronted each other to secure power and be at the head of all mafia clans.