Një i dyshuar si organizatori i një rrjeti të fermave të kanabisit në Mbretërinë e Bashkuar, duke përfshirë një strukturë prej 1 milion paund në Coventry është arrestuar.

Pamjet tregojnë se si oficerët e Agjencisë Kombëtare të Krimit (NCA) hynë me forcë në një pronë në Birmingham për të arrestuar shtetasin vietnamez 33-vjeçar mëngjesin e kësaj të mërkure.

Ai u ndalua nën dyshimin e komplotit për të prodhuar dhe shpërndarë kanabis, ndërsa bashkëpunëtori i tij 24 vjeçar u arrestua gjithashtu dhe tani po merret në pyetje.

Arrestimet pasojnë bastisjet në një seri ambientesh në të gjithë vendin që po përdoreshin për të kultivuar kanabis, duke përfshirë një ish-klub nate tre-katësh në qendër të qytetit Coventry, gjatë një operacioni të NCA në 15 tetor.

Atëherë u zbuluan 1.000 bimë, me vlerë rreth 1 milion paund, ndërsa u përshkrua si “një nga rritjet më të mëdha të zbuluara ndonjëherë nga NCA”.

Tre persona u arrestuan dhe u akuzuan për prodhimin e një droge të klasit B pas bastisjes.

Shtetasi shqiptar A. Qani, 24 vjeç dhe shtetasi vietnamez Cao Van Vu, 31 vjeç, u paraqitën para Gjykatës së Magjistraturës në Coventry të nesërmen ku u caktua paraburgimi deri në paraqitjen e tyre të radhës në Gjykatë më 12 nëntor.

Njeriu i tretë, shtetasi shqiptar A. Lleshaj, i kapur, rezultoi të ishte në kërkim nga autoritetet gjermane i akuzuar për grabitje.

28-vjeçari u dërgua në Gjykatën e Magjistraturës në Ëestminster për të kryer procedurat e ekstradimit.

Fermat e tjera të dyshuara për lidhje me grupin e krimit përfshijnë një të bastisur nga Policia e Ëest Midlands në vendin e një pubi të vjetër në Hockley, Birmingham, në shtator, dhe një tjetër të gjetur nga Lancashire Police në një ish-hotel.
A suspect as the organizer of a network of cannabis farms in the UK, including a milion 1 million facility in Coventry has been arrested.

The footage shows how officers of the National Crime Agency (NCA) stormed a property in Birmingham to arrest the 33-year-old Vietnamese national this Wednesday morning.

He was detained on suspicion of conspiracy to produce and distribute cannabis, while his 24-year-old accomplice was also arrested and is now being questioned.

The arrests follow raids on a series of nationwide facilities being used to grow cannabis, including a former three-story nightclub in downtown Coventry, during an Oct. 15 NCA operation.

It was then discovered 1,000 plants, worth about milion 1 million, and was described as “one of the largest growth ever discovered by the NCA”.

Three people were arrested and charged with producing a Class B drug after the raid.

Albanian citizen A. Qani, 24, and Vietnamese citizen Cao Van Vu, 31, appeared before the Magistrates’ Court in Coventry the next day, where detention was ordered until their next appearance in court on 12 November.

The third man, the Albanian citizen A. Lleshaj, caught, turned out to be wanted by the German authorities accused of robbery.

The 28-year-old was taken to the Magistrates’ Court in Westminster to be extradited.

Other farms suspected of links to the crime group include a raid by West Midlands Police on the site of an old pub in Hockley, Birmingham, in September, and another found by Lancashire Police on a former hotel.