Thuajse të gjithë shqiptarët u njohën me të voglin Alvin Berisha, i cili në muajin nëntor u shpëtua falë ndërhyrjes së mediave italiane nga kampi i tmerrshëm “Al Howl”, ku qëndronte prej disa muajsh në gjendje mjaft të vështirë shëndetësore. Ai është vendosur tashëm në familjen e tij, pranë të atit dhe motrave, ku duket se ka gjetur qetësinë dhe paqen.

Familja e Alvinit jeton në Itali, ku i vogli edhe është kuruar për problemin që kishte me këmbën. Në fotot e shpërndara në rrjet, Alvini shfaqet si një fëmijë i shëndetshëm, që e ka marrë tërësisht veten nga tmerri i kaluar disa muaj më parë.

Ajo që bie në sy në fotot e tij, është buzëqeshja vesh më vesh që nuk i ndahet nga fytyra. Alvini e ka marrë veten dhe nga një fëmijë i veshur keq e i dobët, tashmë shndrrin nën petkun e rrobave të pastra e të reja. Trupi i është shëndoshur e mbushur, ç’ka tregon mirëqenien pranë të atit.

Historia e Alvin Berishës theu zemrat e shumë personave, pasi babai i tij Afrim Berisha e kërkonte që prej vitit 2014, kur nëna e tij shqiptare, braktisi familjen në Itali ku jetonin prej vitesh dhe e mori Alvinin në kampin Al Haël në Siri.

Alvini mbeti i vetëm dhe pas përpjekjeve të shumta të babait të tij, emisioni investigativ “Le Iene” arriti të gjejë 11-vjeçarin dhe të bëjnë takimin përlotës mes babait dhe djalit pas 5 vitesh.
Almost all Albanians became acquainted with the young Alvin Berisha, who was rescued in November by the intervention of the Italian media from the dreaded Al Howl camp, where he had been in poor health for several months. He is now settled in his family, near his father and sisters, where he seems to have found peace and quiet.

Alvin’s family lives in Italy, where the youngster has been treated for a leg problem. In the photos shared over the net, Alvin appears as a healthy kid, having completely recovered from the horror he had suffered a few months ago.

What stands out in his photos is the ear-to-ear smile that is not separated from his face. Alvin has recovered and, from a poorly dressed child, is now shining under the cloak of clean new clothes. His body is now full, indicating his father’s well-being.

Alvin Berisha’s story broke many people’s hearts, as his father Afrim Berisha had been looking for him since 2014, when his Albanian mother abandoned his family in Italy where they had lived for years and took Alvin to the Al Haël camp in Syria.

Alvin remained alone and after his father’s many attempts, the investigative show “Le Iene” managed to find the 11-year-old and make the tearful meeting between father and son after five years.