Pas ngjarjes së djeshme ku një mínoritar grek nga Finiqi ka publikuar një video duke djégur flamurin shqiptar, djemtë e qytetit të Sarandës i janë kundër përgjigjur duke djégur flamurin e Greqisë.

Por reagimi i tyre nuk kaq mbaruar me kaq, ata kanë shpérthyer edhe në të shára ndaj grekëve dhe janë shprehur se janë duke e kërkuar mínoritarin që dógji flamurin shqiptarë por nuk e kanë gjetur dot.

Për ngjarjen e ndodhur kundër flamurit shqiptar, ditën e nesërme është paralajmëruar një prótestë në qytetin e Gjirokastrës rreth orës 10:00.

Kujtojmë se Manolis Vitos nga Finiqi minoritar grek, ka publikuar mbrëmjen e djeshme një video duke djégur flamurin shqiptar. Pas një verifikimi të bërë nga anti-térrori ka rezultuar se videoja është bërë një vit më parë, ndërsa është publikuar në rrjetet sociale ditën e djeshme.Minoritari djegien e falmurit e ka shoqëruar me thirrje ndaj shqiptarëve.

“Këtë flamur e mora nga zyrat e OMONIA-s sepse nuk meriton që të qëndrojë atje dhe po e djég. Këtu jemi në Sarandë, jemi në Vorio Epir dhe kam gjetur këtë léckë dhe shikoni sesi po dígjet, ku janë patriotët dhe nacionalistët shqiptarë?” shkruan ai.

After yesterday’s event where a Greek minority from Finiqi published a video chanting the Albanian flag, the boys of the city of Saranda responded by chanting the flag of Greece.

But their reaction did not end there, they erupted in outrage against the Greeks and said they were looking for the minority who burned the Albanian flag but could not find it.

For the event that took place against the Albanian flag, the next day a protest was announced in the city of Gjirokastra around 10:00.

We remember that Manolis Vitos from Finiqi, a Greek minority, published a video last night singing the Albanian flag. After a verification made by the anti-terror, it turned out that the video was made a year ago, while it was published on social networks yesterday. The minority accompanied the burning of the flag with a call to the Albanians.

“I received this flag from the OMONIA offices because it does not deserve to stay there and I am beating it. Here we are in Saranda, we are in Northern Epirus and I found this rag and look how it is going, where are the Albanian patriots and nationalists? ” he writes.