Varianti i virusit britanik duket se është ulur “këmbëkryq” në Elbasan. Fakti është pranuar tashmë edhe nga autoritetet më të larta shëndetësore që prej disa ditësh. Por rastet duket se janë shumë herë më tepër në popullatë se ato të deklaruarat.

Tre raste të reja të dyshuara si të prekur me koronavirusin mutant britanik janë regjistruar orët e fundit. Tamponët e marrë janë dërguar në Gjermani dhe gjatë javës së ardhme pritet përgjigja për të ta konfirmuar përfundimisht.

Nga testimet e kryera rezulton se Coronavirusi është mjaft i përhapur në Elbasan dhe se rastet e deklaruara janë vetëm maja e aisbergut.
Qindra qytetarë janë duke u trajtuar në kushte shtëpiake. Qyteti po kalon atë që konsiderohet si “imuniteti i tufës”.

The British variant of the virus seems to have sat “cross-legged” in Elbasan. The fact has already been acknowledged by the highest health authorities for several days. But the cases seem to be many times more in the population than those reported.

Three new cases suspected of being affected by the British mutant coronavirus have been recorded in recent hours. The tampons received were sent to Germany and the answer is expected next week to confirm it definitively.

From the tests performed by infoweb.tv it results that Coronavirus is quite widespread in Elbasan and that the reported cases are only the tip of the iceberg.

Hundreds of citizens are being treated at home. The city is overtaking what is considered “herd immunity.”