Mjeti i një biznesmeni nga Shkodra ka rënë pre e një sulmi.

Makina tip “Tiguan” me targë AA 289 OA ngjyrë e bardhë është sulmuar në fshatin Hot i Ri pjesë e njësisë Rrethina të bashkisë Shkodër.

Mjeti është në pronësi të biznesmenit Nikolin Shqau. Makina ndodhej e parkuar përpara derës së shtëpisë të biznesmenit në Hot të Ri kur disa persona në mënyrë të papritur e kanë goditur mjetin, duke thyer xhamat dhe duke shkaktuar edhe disa dëme të tjera.

Në momentin kur ka ndodhur ngjarja brenda mjetit nuk ndodhej askush ndërsa edhe në rrugë nuk ka patur ndonjë kalimtar të rastit. Menjëherë përmes një sinjali pronari i mjetit ka kuptuar se diçka ka ndodhur dhe në momentin kur ka dalë jashtë ka parë makinën e dëmtuar.

Menjëherë ka njoftuar policinë vendore të Shkodrës dhe efektivët kanë mbërritur në vendin e ngjarjes, duke nisur hetimet pas kësaj ngjarje kriminale.

Autorët e kësaj ngjarje e kanë goditur mjetin tip “Tiguan” të biznesmenit Shqau me një shufër hekuri duke thyer pjesë përpara ta xhamave por edhe pjesën e pasme.

Më pas atë shufër e kanë hedhur brenda makinës. Ndërkohë në anën e djathtë të mjetit, afër pasqyrës autorët kanë lënë edhe një letër të shkruar, duke i lënë kështu një mesazh pronarit makina e të cilit u dëmtua.

Në letër ishte e paqartë se çfarë shkruhej pasi ishte e palosur por ajo letër bashkë me shufrën e hekurit janë sekustruar nga grupi hetimor i policisë së Shkodrës.

Janë të paqarta arsyet e kësaj ngjarje të ndodhur pasi pronari Nikolin Shqau ka deklaruar se nuk ka konflikte me ndonjë person.

Megjithatë i vetmi dyshim është tek një person i cili i ka kërkuar pronarit Shqau që ta marrë në punë tek bizneset e tij dhe ky i fundit ka refuzuar për një sërë arsyesh, megjithatë është vetëm një prej pistave të mundshme.

Ndërkohë disa metra më tutje ka edhe kamera sigurie të një subjekti duke qenë se mjeti ishte i parkuar në rrugën kryesore të fshatit Hot i Ri.

Policia vendore e Shkodrës vazhdon hetimet për zbardhjen e plotë të ngjarjes, për identifikimin, gjetjen dhe kapjen e autorëve të dyshuar që sulmuan mjetin e biznesmenit Nikolin Shqau.

The vehicle of a businessman from Shkodra has been attacked.

The car type “Tiguan” with license plate AA 289 OA white color was attacked in the village of Hot i Ri, part of the Rrethina unit of the municipality of Shkodra.

The vehicle is owned by businessman Nikolin Shqau. The car was parked in front of the door of the businessman’s house in Hot i Ri when several people suddenly hit the vehicle, breaking the windows and causing some other damage.

At the time of the incident, no one was inside the vehicle and there were no bystanders on the road. Immediately through a signal the owner of the vehicle realized that something had happened and the moment he went outside he saw the damaged car.

He immediately notified the local police of Shkodra and the officers arrived at the scene, starting the investigation after this criminal event.

The perpetrators of this event hit the “Tiguan” type vehicle of the businessman Shqau with an iron rod, breaking parts in front of the windows but also the rear.

Then that rod was thrown inside the car. Meanwhile, on the right side of the vehicle, near the mirror, the perpetrators also left a written letter, thus leaving a message to the owner whose car was damaged.

It was unclear in the letter what was written as it was folded but that letter together with the iron rod were seized by the investigative group of the Shkodra police.

The reasons for this event are unclear after the owner Nikolin Shqau stated that there are no conflicts with any person.

However, the only doubt is in a person who asked the owner Shqau to hire him in his businesses and the latter refused for a variety of reasons, however it is only one of the possible tracks.

Meanwhile, a few meters further, there are also security cameras of a subject, since the vehicle was parked on the main road of Hot i Ri village.

The local police of Shkodra continues the investigation for the full clarification of the event, for the identification, finding and apprehension of the suspected perpetrators who attacked the vehicle of the businessman Nikolin Shqau.