Preng Gjini, shënjestra e atentatit që alarmoi kryeqytetin e ka kaluar rrezikun për jetën. Burime nga spitali i Traumës bëjnë me dije se është në gjendje të qëndrueshme shëndetësore. Motori i makinës i ka shërbyer si mburojë duke mos i shkaktuar vdekjen.

Atentati ndaj Preng Gjinit ndodhi pasditen e djeshme në Tiranë, pranë Urës së Nshrakut ku automjeti i tij tip “Benz A Class” u bë copë e thërrime dhe solli kaos në rrugët e kryeqytetit, ku u grumbulluan njerëz të frikësuar e alarmuar.

Makinës së tij i vendosën tritol të një sasie 400 gram C4 në pjesën e përparme të makinës, te rrota në anën e pasagjerit, dhe shpërthimi i madh është kontrolluar nga një telekomandë në distancë, ndërsa ai ishte duke udhëtuar.

Shpërthimi ka qenë aq i fuqishëm saqë ka shkaktuar dëmtime edhe dy makinat përreth dhe janë plagosur dy kalimtarë, një 45-vjeçar italian i identifikuar si Silvano Barbadoni dhe 14-vjeçar.

Të dy personat kanë marrë ndihmën e duhur në spital dhe janë larguar më pas në gjendje të mirë shëndetësore.

Kjo ngjarje lidhet edhe me sagën e hakmarjeve mes dy fiseve Gjini dhe Reçi në Rrëshen, ku jo më larg se disa muaj më parë Kastriot Reçi, mbeti i vrarë me snajper. Preng Gjini është vëllai i Armando ose Tonin Gjinit nga qyteti i Rrëshenit, i cili mbeti i vrarë në 12 gusht 2019.

Kjo ngjarje lidhet edhe me sagën e hakmarjeve mes dy fiseve Gjini dhe Reçi në Rrëshen, ku jo më larg se disa muaj më parë Kastriot Reçi, mbeti i vrarë me snajper. Preng Gjini është vëllai i Armando ose Tonin Gjinit nga qyteti i Rrëshenit, i cili mbeti i vrarë në 12 gusht 2019.

Ndërkohë një vit pas vrasjes së Armando Gjinit, në Tiranë organizohet një atentat akoma dhe më i sofistikuar ndaj vëllait të tij, Preng Gjini.

Prenga është betuar mbi trupin e pajetë të të vëllait, Tonin Gjini që u vra rreth një vit më parë se do të merrte hák. Ai kishte vite që nuk vinte në Shqipëri për shkak të hasmërisë, por vrásja e vëllait e ktheu në atdhe.

Preng Gjini mbërriti me vonesë, duke lëvizur edhe orarin e várrimit. Vetëm 5 muaj më vonë ndodhi një nga vrásjet më místerioze në vend, ekzèkutimi i Kastriot Reçit, në Rrëshen, autori i të cilit ende shëtit i lirë dhe ngjarja ka mbetur e pazbardhur.

Në qytetin e origjinës së tyre në Rrëshen, flitet nën zë me emra konkret se kush qèlloi mbi kë, por autoritet akoma nuk kanë prova për implikimin e tyre. Ashtu sikurse pohojnë burimet, pas ngjarjes së sotme, gjákrat vetëm sa janë nxèhur sërish dhe zinxhiri i ngjarjeve do të vijojë të jetë i hapur.

Familja e Tonin Gjinit, dy famijët e tij dhe bashkëshortja, pak ditë ekzèkutimit janë larguar nga vendi në drejtim të një shteti të Bashkimit Europian, për shkak të fríkës së hákmarrjes. Preng Gjini është ndaluar më herët në Itali për pròstítucion dhe aty ka nisur kònflikti mes Reçëve dhe Gjinëve, për lùftë territoresh.

Preng Gjini, the target of the assassination that alarmed the capital has passed the risk for life. Sources from the Trauma Hospital suggest that he is in stable health. The engine of the car served as a shield without causing death.

The assassination attempt on Preng Gjini took place yesterday afternoon in Tirana, near the Nshrak Bridge, where his “Benz A Class” type vehicle was torn to pieces and brought chaos to the streets of the capital, where frightened and alarmed people gathered.

His car was loaded with 400 grams of C4 tritol in the front of the car, at the wheels on the passenger side, and the large explosion was controlled by a remote control while he was traveling.

The blast was so powerful that it damaged two surrounding cars and injured two passers-by, a 45-year-old Italian identified as Silvano Barbadoni and a 14-year-old.

Both persons received the necessary assistance in the hospital and then left in good health.

This event is also related to the saga of revenge between the two tribes Gjini and Reçi in Rrëshen, where not more than a few months ago Kastriot Reçi, was killed by a sniper. Preng Gjini is the brother of Armando or Tonin Gjini from the city of Rrëshen, who was killed on August 12, 2019.

This event is also related to the saga of revenge between the two tribes Gjini and Reçi in Rrëshen, where not more than a few months ago Kastriot Reçi, was killed by a sniper. Preng Gjini is the brother of Armando or Tonin Gjini from the city of Rrëshen, who was killed on August 12, 2019.

Meanwhile, a year after the murder of Armando Gjini, an even more sophisticated assassination attempt on his brother, Preng Gjini, is organized in Tirana.

Prenga has sworn on the lifeless body of his brother, Tonin Gjini who was killed about a year ago that he would take revenge. He had not come to Albania for years because of enmity, but his brother’s murder brought him back to his homeland.

Preng Gjini arrived late, moving the funeral schedule as well. Only 5 months later, one of the most mysterious murders took place in the country, the execution of Kastriot Reçi, in Rrëshen, the perpetrator of which is still at large and the event has remained unsolved.

In their hometown of Rrëshen, there is talk under concrete names of who shot at whom, but the authorities still have no evidence of their involvement. As the sources claim, after today’s event, the blood has just been heated again and the chain of events will continue to be open.

Tonin Gjin’s family, his two families and his wife, a few days after the execution, left the country for a European Union country, due to the fear of revenge. Preng Gjini was previously detained in Italy for prostitution and the conflict between the Reçës and the Gjini started there, for a territorial war.