Në 24 orët e fundit në vendin tonë janë konfirmuar 538 raste të reja me Covid-19, nga 2276 testime të kryera. Ndërsa, ministria e Shëndetësisë, në raportimin ditor të rasteve njofton po ashtu se si pasojë e koronavirusit e kanë humbur jetën tetë persona.

Rastet pozitive të konfirmuara janë identifikuar në këto bashki:

192 raste në Tiranë, 45 raste në Shkodër, 38 raste në Durrës, 22 raste në Kavajë, 21 raste në Fier, 18 raste Berat, 17 raste në Elbasan dhe Lezhë, 15 raste në Sarandë, 14 raste në Korçë, 13 raste në Lushnje, 12 raste në Mat, 11 raste në Vlorë, 9 raste në Përmet, Krujë, Kukës, Mallakastër, 8 raste në Gjirokastër, 7 raste në Kurbin dhe Tropojë, 5 raste në Pogradec, Skrapar, Peqin, 4 raste në Devoll, Librazhd, 3 raste në Tepelenë she Has, 2 raste në Delvinë, Fushë- Arrez, Dibër dhe Gramsh, 1 rast ne Pukë, Mirditë, Ura-Vajgurore, Vau Dejës, Belsh, Malësi e Madhe, Kuçovë, Cërrik.

Po ashtu, në 24 orët e fundit janë shëruar 405 qytetarë, duke e çuar numrin total të të shëruarve në 27.831 që nga fillimi i epidemisë.

Numri i të shtruarve në spitale, sipas MSH vijon të jetë i qëndrueshëm. Aktualisht në 4 spitalet COVID, po trajtohen 376 pacientë, 30 në terapi intensive nga të cilët 10 pacientë janë të intubuar.

Sa i përket rasteve fatale, nuk kanë mundur t’i shpëtojnë sëmundjes 7 qytetarë nga Tirana, 1 qytetar nga Librazhi të moshave 58-85 vjeç.

COVID-19 – Statistika (19 Dhjetor 2020)
Raste të reja ditore 538
Të shëruar në 24 orë 405
Të shtruar në spitale 376
Humbje jete në 24 orë 8
Testime ditore 2276

Testime totale 236,788
Raste pozitive 52,542
Raste të shëruara 27.831
Raste Aktive 23.637
Humbje jete 1074

Shpërndarja gjeografike e rasteve aktive sipas qarqeve:
Tiranë 12698
Fier 1725
Durrës 1368
Shkodër 1278
Vlorë 1138
Korçë 1093
Elbasan 982
Berat 944
Lezhë 944
Gjirokastër 564
Kukës 489
Dibër 414

 

In the last 24 hours in our country, 538 new cases of Covid-19 have been confirmed, out of 2276 tests performed. Meanwhile, the Ministry of Health, in the daily reporting of cases also announces that as a result of the coronavirus eight people have lost their lives.

Confirmed positive cases have been identified in the following municipalities:

192 cases in Tirana, 45 cases in Shkodra, 38 cases in Durrës, 22 cases in Kavaja, 21 cases in Fier, 18 cases in Berat, 17 cases in Elbasan and Lezha, 15 cases in Saranda, 14 cases in Korca, 13 cases in Lushnje , 12 cases in Mat, 11 cases in Vlora, 9 cases in Përmet, Kruja, Kukës, Mallakastër, 8 cases in Gjirokastër, 7 cases in Kurbin and Tropojë, 5 cases in Pogradec, Skrapar, Peqin, 4 cases in Devoll, Librazhd, 3 cases in Tepelena and Has, 2 cases in Delvina, Fushë-Arrez, Dibër and Gramsh, 1 case in Puka, Mirditë, Ura-Vajgurore, Vau Dejës, Belsh, Malësi e Madhe, Kuçovë, Cërrik.

Also, in the last 24 hours, 405 citizens have been cured, bringing the total number of cured to 27,831 since the beginning of the epidemic.

The number of hospitalized, according to the Ministry of Health, continues to be stable. Currently in 4 COVID hospitals, 376 patients are being treated, 30 in intensive therapy of which 10 patients are intubated.

As for the fatal cases, 7 citizens from Tirana, 1 citizen from Librazhi aged 58-85 could not escape the disease.

COVID-19 – Statistics (19 December 2020)
New daily cases 538
Healed in 24 hours 405
Hospitalized 376
Loss of life in 24 hours 8
Daily tests 2276

Total tests 236,788
Positive cases 52,542
Healed cases 27,831
Active Cases 23,637
Loss of life 1074

Geographical distribution of active cases by regions:
Tirana 12698
Fier 1725
Durrës 1368
Shkodër 1278
Vlora 1138
Korça 1093
Elbasan 982
Berat 944
Lezhë 944
Gjirokastra 564
Kukës 489
Dibër 414