Situata e krijuar nga Covid-19 në vend vijon të jetë shqetësuese. Gjatë 24 orëve të fundit kanë humbur jetën 5 persona nga koronavirusi në spitalet Covid, duke e çuar në 245 numrin e viktimave në vend që nga shpërthimi i pandemisë.

Ministria njofton se pavarësisht përpjekjeve të mjekëve, fatkeqësisht në dy spitalet COVID, nuk e kanë fituar dot betejën me sëmundjen 5 pacientë, një 47 vjeçar nga Shkodra, një 53 vjeçare nga Fieri, një 57 vjeçar nga Lezha, një 78 vjeçar nga Kukësi , një 78 vjeçar nga Elbasani.

Gjatë 24 orëve të fundit ministria njoftoi se janë shënuar 156 raste të reja me koronavirus, ndërsa janë kryer 837 testime.

 

Shpërndarja gjeografike e rasteve pozitive ditore është si vijon: 44 raste në Tiranë, nga 11 raste në Krujë dhe Kukës, nga 10 raste në Durrës, Fier, Lezhë, 9 raste në Shkodër, 6 raste në Elbasan, Lushnje, Tropojë, 5 raste në Berat, nga 4 raste në Has, Librazhd, Kamëz, Patos, nga 3 raste në Devoll dhe Vlorë, 2 raste në Mirditë, nga 1 rast në Kurbin, Pukë, Divjak, Shijak.
Në 24 orët e fundit janë shëruar 88 qytetarë, duke e çuar numrin e të shëruarve në 4184, që nga fillimi i epidemisë.

Aktualisht në spitalin Infektiv dhe “Shefqet Ndroqi” po trajtohen 141 pacientë të konfirmuar pozitivë me COVID-19, 20 në terapi intensive nga të cilët 9 pacientë janë të intubuar.
Ju informojmë se në dy spitalet COVID janë gjithashtu duke marrë shërbime të specializuar dhe 34 qytetarë të cilët kanë qenë pozitivë me COVID-19 dhe aktualisht janë negativizuar, por po vijojnë të marrin trajtim spitalor për pasojat e sëmundjes. Ndërsa vijojnë të trajtohen edhe pacientë të dyshuar për COVID19, sipas protokolleve përkatëse.

COVID-19 – Statistika (22 Gusht 2020)
Testime totale 55272
Raste pozitive 8275
Raste të shëruara 4184
Raste Aktive 3846
Humbje jete 245 (Qarku Tiranë 119, Shkodër 35, Durrës 33, Fier 11, Elbasan 10, Korçë 10, Lezhë 9, Kukës 6, Vlorë 6, Dibër 3, Gjirokastër 3, Berat 1)

Shpërndarja gjeografike e rasteve aktive sipas qarqeve:
Tiranë 1954
Durrës 504
Shkodër 304
Fier 195
Lezhë 164
Korçë 161
Vlorë 141
Kukës 140
Elbasan 127
Berat 68
Gjirokastër 44
Dibër 44

 

The situation created by Covid-19 in the country continues to be worrying. In the last 24 hours 5 people have lost their lives from the coronavirus in Covid hospitals, bringing to 245 the number of victims in the country since the outbreak of the pandemic.

The Ministry announces that despite the efforts of doctors, unfortunately in the two COVID hospitals, 5 patients could not win the battle with the disease, a 47 year old from Shkodra, a 53 year old from Fieri, a 57 year old from Lezha, a 78 year old from Kukes, a 78 years old from Elbasan.

During the last 24 hours, the ministry announced that 156 new cases of coronavirus have been recorded, while 837 tests have been performed.

The geographical distribution of positive daily cases is as follows: 44 cases in Tirana, 11 cases in Kruja and Kukes, 10 cases in Durres, Fier, Lezha, 9 cases in Shkodra, 6 cases in Elbasan, Lushnje, Tropoja, 5 cases in Berat, from 4 cases in Has, Librazhd, Kamëz, Patos, from 3 cases in Devoll and Vlora, 2 cases in Mirditë, from 1 case in Kurbin, Puka, Divjak, Shijak.
In the last 24 hours 88 citizens have been cured, bringing the number of cured to 4184, since the beginning of the epidemic.

Currently, the Infectious Diseases Hospital and “Shefqet Ndroqi” are treating 141 confirmed positive patients with COVID-19, 20 in intensive care, of which 9 patients are intubated.
We would like to inform you that in both hospitals COVID are also receiving specialized services and 34 citizens who have been positive with COVID-19 and are currently negative, but are continuing to receive hospital treatment for the consequences of the disease. Patients suspected of having COVID19 continue to be treated, according to the relevant protocols.

COVID-19 – Statistics (22 August 2020)
Total testing 55272
Positive cases 8275
Cured cases 4184
Active Cases 3846
Loss of life 245 (Tirana District 119, Shkodra 35, Durres 33, Fier 11, Elbasan 10, Korca 10, Lezha 9, Kukes 6, Vlora 6, Dibra 3, Gjirokastra 3, Berat 1)

Geographical distribution of active cases by regions:
Tirana 1954
Durrës 504
Shkodër 304
Fier 195
Lezha 164
Korça 161
Vlora 141
Kukës 140
Elbasan 127
Berat 68
Gjirokastra 44
Dibër 44