Covid-19 i ka marrë jetën edhe Sami Dollanit, 71-vjeçarit nga Gramshi, emër i njohur për arsimin në këtë rreth.

Lajmin për ndarjen e tij nga jeta e kanë dhënë kolegët e tij, të cilët flasin me elozhe për ish mësuesin dhe drejtuesin e arsimit në Gramsh.

“Me hidhërim të thellë mësuam se është ndarë nga jeta papritur dhe parakohe ish kolegu ynë i nderuar z. Sami Dollani.

Z Sami dha një kontribut të çmuar për zhvillimin e arsimit në rrethin e Gramshit në të gjitha hallkat e këtij arsimi, si mësues, si metodist, si drejtues etj.

Në çdo funksion, tërë jetën u dallua si model i korrektësisë, përkushtimit dhe bashkëpunimit në grup me kolegët, me nxënësit, me vartësit, me komunitetin, pushtetin vendor e qëndror.

Do ta kujtojnë gjatë mësuesin e tyre të dashur breza të tërë nxënësish, kolegësh e bashkëpunëtorësh qe ai i donte dhe respektonte vazhdimisht.

I shprehim ngushëllimet më të sinqerta familjes së tij, djalit dhe vajzave për këtë humbje të madhe.U prehsh në paqe miku ynë”, shkruan kolegu i Dollanit, Myrteza Murati, publikuar në faqen “Gramshi te Ju”.

Dollani ka ndërruar jetë ditën e djeshme në një prej spitaleve private në Tiranë, ndërsa në buletinin e sotëm të raportuar nga Ministria e Shëndetësisë nuk është raportuar si rast.

 

Covid-19 also took the life of Sami Dollani, 71-year-old from Gramsh, a well-known name for education in this district.

The news of his death was given by his colleagues, who praised the former teacher and director of education in Gramsh.

“With deep sorrow we learned that he passed away suddenly and prematurely, our former esteemed colleague Mr. Sami Dollani.

Mr. Sami made a valuable contribution to the development of education in the district of Gramsh in all branches of this education, as a teacher, as a Methodist, as a leader, etc.

In each function, the whole life was distinguished as a model of correctness, dedication and group cooperation with colleagues, students, subordinates, the community, local and central government.

They will long remember their beloved teacher for generations of students, colleagues and collaborators that he constantly loved and respected.

We express our sincere condolences to his family, son and daughters for this great loss. Rest in peace, our friend “, writes Dollani’s colleague, Myrteza Murati, published on the page” Gramshi te Ju “.

As Ora News learns, Dollani passed away yesterday in one of the private hospitals in Tirana, while in today’s bulletin reported by the Ministry of Health it was not reported as a case.