Ditën e sotme kanë dalë përpara Gjykatës së Heraklon-it babai dhe i biri i tij, për tu njohur me masën e sigurisë, për krimin monstruozë të kryer në bashkëpunim me njëri-tjetrin ndaj djalit 26 –vjeç në ishullin e Kretës.

Mësohet se babai 55- vjeç e goditi djalin e tij 26-vjeç, shtatë herë me thikë mbrëmjen e Krishtlindjeve, i cili ky i fundit ndërroi jetë mëngjesin e ditës së dielës në spitalin Venizelio

Sipas informacioneve që qarkullojnë më mediat greke, dyshohet se djali i vogël 24 vjeçar e mbajti vëllain e tij dy vite më të madh, kurse babai e godiste me thikë. Pavarësisht se para trupit gjykues të dy atë e bir janë shfaqur të penduar për ngjarjen, sërish Gjykata ka vendosur masën e paraburgimit.

Nga të dhënat mediat fqinje bëjnë të ditur se në fillim e gjithë familja u përpoq ta fshihte ngjarjen e rëndë, duke thënë se i biri ishte goditur nga një i panjohur. Por më pas nëna dhe djali i vogël filluan të zbulonin se çfarë kishte ndodhur realisht. 24-vjeçari u paraqit para Gjykatës në një gjendje shumë të rënduar psikologjike, madje mohoi që të kishte marrë pjesë në plagosjen e vëllai, që më pas i mori edhe jetën.

Dëshmia e nënës

Nëna para autoriteteve ka thënë se dita e Krishtlindjeve filloi bukur për familjen, me ushqime dhe pije, dhe bashkë me ta po festonte edhe djali i madh. Por pasditen e ditës së Krishtlindjeve kishte mbërritur e dashura e vëllait më të vogël dhe babai shqiptar i kishte kërkuar 26-vjeçarit që ta linte vëllain e tij të vogël të zgjidhte muzikën në laptop.

26-vjeçari dyshohet se reagoi ashpër dhe u largua nga shtëpia, ku i vogli e ndoqi dhe ata u goditën me grushta, ku u përfshi më pas edhe babai.

Sipas nënës, në një moment djali i vogël hyri në shtëpi për t’u larë dhe më pas ajo kuptoi se babai dhe djali i madh kishin bërë diçka. Më pas ajo ishte afruar dhje kishte parë se djali i saj i madh ishte plagosur.

“Unë isha në mbrojtje”, tha 55-vjeçari, ndërsa shprehej i penduar në Gjykatë.

Sipas avokatit të mbrojtjes, 55-vjeçari ishte në mbrojtje pasi djali i tij ishte ai që mbante thikën. Në fakt, 26-vjeçari kishte sjellje të çuditshme, pasi siç përmendet edhe në dëshmi, ai ishte nën ndikimin e drogës.

 

Today, the father and his son appeared before the Court of Heraklion, to get acquainted with the security measure, for the monstrous crime committed in cooperation with each other against the 26-year-old boy on the island of Crete.

A 55-year-old father is said to have stabbed his 26-year-old son seven times with a knife on Christmas Eve, who died Sunday morning at Venizelio Hospital.

According to the information circulating in the Greek media, it is suspected that the 24-year-old boy held his brother two years older, while the father hit him with a knife. Despite the fact that before the trial panel, both he and his son appeared remorseful for the event, the Court still imposed the detention measure.

From the data, the neighboring media report that at first the whole family tried to hide the serious event, saying that the son had been hit by a stranger. But then the mother and little boy began to discover what had really happened. The 24-year-old appeared before the Court in a very serious psychological condition, and even denied that he had participated in the injury of his brother, who later took his life.

The testimony of the mother

The mother told the authorities that Christmas day started nicely for the family, with food and drink, and the eldest son was celebrating with them. But on Christmas afternoon, the younger brother’s girlfriend had arrived and the Albanian father had asked the 26-year-old to let his younger brother choose the music on his laptop.

The 26-year-old allegedly reacted harshly and left the house, where the little one chased him and they were punched, where the father was later involved.

According to the mother, at one point the little boy came into the house to take a bath and then she realized that the father and the older son had done something. She then approached and saw that her eldest son had been injured.

“I was on the defensive,” the 55-year-old said, expressing remorse in court.

According to the defense attorney, the 55-year-old was on defense as his son was the one holding the knife. In fact, the 26-year-old had strange behavior, as as mentioned in the testimony, he was under the influence of drugs.