Ditën e sotme në Gjykatën e Beratit është zhvilluar seanca në mungesë për të shumëkërkuarin Talo Çela. Teksa është dhënë masa “Arrest me burg” në mungesë, dosja pritet t’i kalojë për kompetencë SPAK-ut.

Kujtojmë se Talo Çela është person i shpallur në kërkim kombëtar dhe ndërkombëtar për veprat penale “Vrasja e punonjësit të policisë” kryer në bashkëpunim, mbetur në tentativë, “Vjedhja me armë e kryer në bashkëpunim”, në kuadër të grupit të strukturuar kriminal dhe “Vrasja me paramendim, kryer në bashkëpunim”.

Ky shtetas është autori i dyshuar i ngjarjes së datës 09.04.2019, ndodhur në pistën e aeroportit “Nënë Tereza”, në Rinas, Tiranë, ku persona të maskuar, nën kërcënimin e armëve të zjarrit, kanë arritur të vjedhin një sasi të konsiderueshme vlerash monetare të cilat po ngarkoheshin në avion dhe më pas gjatë shkëmbimit të zjarrit me Policinë, mbeti i vrarë njëri prej autorëve kryesorë të kësaj ngjarjeje.

Gjithashtu Çela është i dyshuar si autor i ngjarjes së datës 27.04.2020, në lagjen 14/1 Durrës, në vendin e quajtur “Tregu i makinave”, Shënvlash, Durrës, ku u vranë me armë zjarri 2 vëllezërit Haxhia.

 

Today in the Court of Berat was held a hearing in absentia for the highly wanted Talo Çela. While the measure “Prison arrest” has been given in absentia, the file is expected to be transferred to the competence of SPAK.

We recall that Talo Çela is a person declared nationally and internationally wanted for the criminal offenses “Murder of a police officer” committed in collaboration, remaining in attempt, “Theft with a weapon committed in collaboration”, within the structured criminal group and “Premeditated murder, committed in collaboration.”

This citizen is the suspected perpetrator of the event of 09.04.2019, occurred on the runway of the airport “Mother Teresa”, in Rinas, Tirana, where masked persons, under the threat of firearms, have managed to steal a considerable amount of valuables money which was being loaded on the plane and then during the exchange of fire with the Police, one of the main perpetrators of this event was killed.

Also, Çela is suspected as the author of the event of 27.04.2020, in the neighborhood 14/1 Durrës, in the place called “Tregu i makinë”, Shënvlash, Durrës, where 2 Haxhia brothers were killed with firearms.