Vaksina e COVID-19 ditën e shtunë pas miratimit nga BE do të mbërrijë në Greqi.

Mediat bëjnë me dije se Greqia nga nesër do të ketë dozat e para të vaksinës dhe nga e diela të fillojë zbatimin e planit të vaksinimit.

Kryeminitri Kyriakos Mitsotakis është zotuar se ai dhe familja e tij do jenë grekët e parë që do vaksinohen, teksa më pas do vijojë faza e parë e planit me vaksinimin e personelit shëndetësor, punonjësve në azile, të sëmurët kronikë dhe punonjësit në qendrat e tyre, stafi me përparësi për punët e rëndësishme të qeverisë.

Ndërkohë faza e vaksinimit do të vijojë deri në janar, kurse në shkurt fillon faza dy me të moshuarit mbi 70 vjeç. Më pas në qershor 2021 Greqia do tentojë të vaksinojë të gjithë popullsinë mbi 18 vjeç, falas, por jo në mënyrë të detyrueshme.

The COVID-19 vaccine will arrive in Greece on Saturday after EU approval.

The media suggest that Greece will have the first doses of the vaccine from tomorrow and will start implementing the vaccination plan on Sunday.

Prime Minister Kyriakos Mitsotakis has vowed that he and his family will be the first Greeks to be vaccinated, followed by the first phase of the plan to vaccinate health personnel, asylum workers, the chronically ill and staff at their centers. staff with priority for important government affairs.

Meanwhile, the vaccination phase will continue until January, while in February phase two begins with the elderly over 70 years old. Then in June 2021 Greece will attempt to vaccinate the entire population over the age of 18, free of charge, but not compulsorily.