Kefalonia , Ithaca dhe Zakynthos në Greqi janë në vorbullën e ciklonit, i cili goditi brigjet e Jonit gjatë natës, ashtu sikurse ishte paralajmëruar.

Në zonat e prekura ka ndërprerje te energjisë elektrike, rrëzim të pemëve dhe përmbytje, shkruan abcnews.al.

Siç tha kryetari i bashkisë së Zakynthos, pjesa më e madhe e ishullit nuk ka energji elektrike, në të cilën deri më tani janë bërë 9 thirrje për prerjen e pemëve.

Në Itakë, kryetari i bashkisë së ishullit, Dionysis Stanitsas, tha se po përpiqen për të shpëtuar anije në portin e Vathi.

“Ne po përpiqemi të shpëtojmë shtëpi që kanë humbur pllakat e tyre. Nuk kemi energji elektrike nga ora 3 e mëngjesit. Kemi dëmtime të mëdha në rrjetin rrugor nga pemët e rëna, ka dyqane që janë përmbytur. Kemi thirrje të panumërta për përmbytje,” i tha Z. Stanitsas.

Zëvendës guvernator i Kefalonia, Stavros Travlos, foli për shi të rrëmbyeshëm dhe erë të fortë. “Ne kemi problem me përmbytjet në bodrumet në Sami, bodrumi i spitalit është përmbytur, kemi ndërprerje të energjisë në Agia Efimia në Kefalonia ndërsa fatkeqësitë janë regjistruar në Skala dhe Karavomylos.

Kefalonia, Ithaca and Zakynthos in Greece are in the whirlwind of the cyclone, which hit the Ionian coast overnight, as had been warned.

In the affected areas there are power outages, falling trees and floods, writes abcnews.al.

As the mayor of Zakynthos said, most of the island has no electricity, in which so far 9 calls have been made for cutting down trees.

In Ithaca, the mayor of the island, Dionysis Stanitsas, said they were trying to rescue boats in the port of Vathi.