Nga dita e nesërme kufizimi i lëvizjes do të nisë në orën 20:00. Burime bëjnë me dije se vendimi është marrë mbrëmjen e sotme nga autoritetet shëndetësore dhe do të bëhet publik në mbledhjen e nesërme të komitetit të ekspertëve.

Mësohet se në lidhje me vendimin janë njoftuar edhe baret dhe restorantet, pronarët e të cilëve pohojnë se vendimi iu është komunikuar verbalisht.

Shtrëngimi i masave erdhi si rezultat i rritjes së ndjeshme të të infkektuarve veçanërisht në javën e fundit kur janë shënuar mesatarisht 1000 raste të reja infektimesh në çdo 24 orë.

Sipas mjekëve shtimi i rasteve në javën e parë të shkurtit është vënë re veçanërisht në grupmoshat e reja

From tomorrow the movement restriction will start at 20:00. Sources suggest that the decision was taken tonight by the health authorities and will be made public at tomorrow’s meeting of the committee of experts.

It is learned that bars and restaurants have been notified about the decision, the owners of which claim that the decision was communicated to them verbally.

The tightening of measures came as a result of the significant increase in the number of infected people, especially in the last week, when an average of 1000 new cases of infections were recorded every 24 hours.

According to doctors, the increase in cases in the first week of February has been noticed especially in young age groups