Një video skandal ka tronditur politikën në Azerbajxhan, teksa shihet se ish-politikani Hussenbial Mirelemovun, ngacmon nga të pasmet sekretaren e tij. Ish-politikani i njohur, mendonte se e kishte mbaruar takimin me “Zoom” që po zhvillonte me zyrtarët, ndërsa ka nisur që të prek të pasmet e asistentes, duke bërë kështu një veprim të pahijshëm.

Menjëherë pas këtij skandali, mësohet se 75-vjeçari është përjashtuar nga Universiteti Shtetëror i Naftës dhe Industrisë i Azerbajxhanit si dhe është larguar nga Partia Azerbajxhani i Ri.

Ish-politikani i moshuar akuzohet se ka bërë një veprim joetik ndaj një gruaje që ishte aty duke punuar. Videoja po bën xhiron në rrjet, ndërsa shumica e vlerësojnë si ngacmim seksual. Ndërkohë skandali merr përmasa të mëdha pasi mësohet se asistentja është shoqja e ngushtë e gruas së tij, e cila është punësuar në këtë detyrë, pikërisht me sugjerimin e saj.

Burimi: www.bbc.com

A video scandal has rocked politics in Azerbaijan, as former politician Hussenbial Mirelemov is seen harassing his secretary from behind. The former well-known politician thought that he had finished the meeting with “Zoom” that he was having with the officials, while he started touching the buttocks of the assistant, thus doing an improper action.

Immediately after this scandal, it is learned that the 75-year-old was expelled from the State University of Petroleum and Industry of Azerbaijan and left the New Azerbaijan Party.

The former senior politician is accused of committing an unethical act against a woman who was working there. The video is making the rounds on the network, while most rate it as sexual harassment. Meanwhile, the scandal takes on great proportions as it is learned that the assistant is his wife’s close friend, who has been employed in this task, precisely at her suggestion.