Ministria e Jashtme e Zvicrës tha se një punonjëse në ambasadën e saj në Iran ka vdekur në një aksident.

Sipas agjencive iraniane të lajmeve, ajo ka rënë nga një ndërtesë shumëkatëshe, pranë Teheranit.

Ministria e Jashtme zvicerane tha se ajo dhe ministri i Jashtëm, Ignazio Cassis, janë të tronditur nga vdekja tragjike dhe se i shprehin ngushëllimet më të thella familjes.

Cassis tha se autoritetet zvicerane janë në kontakt me familjen e gruas. Ministria nuk e identifikoi viktimën dhe nuk dha detaje mbi aksidentin. Policia iraniane tha se ka hapur hetime të rastit.

Agjencia iraniane e lajmeve Mehr citoi zëdhënësin e shërbimit të emergjencave, Mojtaba Khaledi, të ketë thënë se viktima ka qenë sekretare e parë në Ambasadën e Zvicrës dhe se është gjetur e vdekur pasi ka rënë nga një ndërtesë shumëkatëshe në Kamranieh, aty ku edhe ka jetuar.

Kamranieh ndodhet në skajin verior të kryeqytetit Teheran. Khaledi tha se trupi i diplomates u gjet nga një kopshtar.

“Shkaku i rënies së saj nuk është përcaktuar ende”, tha Khaledi.

The Swiss Foreign Ministry said an employee at its embassy in Iran had died in an accident.

According to Iranian news agencies, she fell from a high-rise building near Tehran.

The Swiss Foreign Ministry said she and Foreign Minister Ignazio Cassis were shocked by the tragic death and expressed their deepest condolences to the family.

Cassis said Swiss authorities are in contact with the woman’s family. The ministry did not identify the victim and did not provide details about the accident. Iranian police say they have opened an investigation into the case.

Iran’s Mehr news agency quoted emergency services spokesman Mojtaba Khaledi as saying the victim was the first secretary at the Swiss Embassy and was found dead after falling from a high-rise building in Kamranieh, where he also lived. .

Kamranieh is located on the northern edge of the capital Tehran. Khaledi said the diplomat’s body was found by a gardener.

“The cause of its decline has not yet been determined,” Khaledi said.