Kreu i vaksinimit të stafit spitalor në Cosenza ne jug te Italisë, Lucio Marrocco, ka vrarë veten mbrëmjen e djeshme duke u hedhur nga kati i pestë i shtëpisë së tij.

Trupi i tij i pajetë u gjet nga një kalimtar natën e kaluar pak pas orës 22:00.

Kjo ngjarje e rëndë i shokoi të gjithë. Marrocco, ishte i martuar me një kolege mjeke, ishte 56 vjeç dhe drejtonte njësinë operative për vaksinimet e stafit mjekësor në spitalet e Cosenza e Rogliano.

Mediat lokale shkruanin se ai prej disa kohësh vuante nga depresioni, që ishte përkeqësuar se fundmi nga pandemia.

Ende nuk është dhënë një informacion zyrtar për arsyen që çoi mjekun në këtë akt ekstrem.
The head of vaccination of hospital staff in Cosenza in southern Italy, Lucio Marrocco, killed himself last night by jumping from the fifth floor of his house.

His lifeless body was found by a passerby last night shortly after 10 p.m.

This serious event shocked everyone. Marrocco, who was married to a medical colleague, was 56 years old and headed the operative unit for vaccinations of medical staff at Cosenza and Rogliano hospitals.

Local media reported that he had been suffering from depression for some time, which had recently worsened from the pandemic.

No official information has yet been given as to the reason that led the doctor to this extreme act.