Një 24-vjeçar u arrestua nga policia në Tiranë pasi akuzohet se ka goditur një mjek në ambientet e spitalit. Mjeku që është dhunuar nga i riu është Petrit Gjorgji.

Ky i fundit është mjek pranë urgjencës së QSUT në kryeqytet. Bëhet me dije se konflikti ka ndodhur dje. 24-vjeçari i cili ka dhunuar mjekun ishte i afërmi i një pacienti.

“Specialistët për Hetimin e Krimit në Komisariatin e Policisë Nr.4, bënë arrestimin në flagrancë të shtetasit L. B., 24 vjeç, pasi për shkak të detyrës ka goditur mjekun e një spitali”, njoftoi policia për ngjarjen.

Mjeku Petrit Gjorgji ka treguar si ndodhi incidenti. Ai thotë se kishin një pacient me probleme me veshkat, ndërsa për një moment ka rënë nga krevati. Gjormi shpjegon se me ndihmën e kolegëve janë munduar ta ngrenë.

Më tej ai thotë se ka kapur një pjesë të trupit, nga këmba për ta ngritur. Ky moment ka irrituar të afërmin që shoqëronte pacientin dhe e ka goditur nga pas mjekun.

“Kishim një pacient për veshkat. Në një moment ka rënë nga krevati dhe me ndihmën e kolegëve të tjerë kemi shkuar për ta ndihmuar. Për ta ngritur, unë e kapa jo të gjithë trupin, por nga këmbë, për shkak të pozicionit dhe e vendosëm sërish në krevat. Një i afërm, që nuk po i shërbente e pa dhe ka ardhur më ka goditur nga pas. Ndërhynë mjekët dhe infermierët. Denoncova dhe erdhi policia që e ka marrë”, thotë mjeku.

Gjorgji rrëfen më tej se ky është rast i përsëritur për të. Sipas mjekut kjo nuk mund të ndodhë me bluzat e bardha.

“Është rast i përsëritur për mua. Më ka ndodhur edhe në vitin 2004. Kjo nuk mund të ndodhë me bluzat e bardha. Unë do e ndjek çështjen, duhet të bëhet drejtësi”, u shpreh mjeku.

A 24-year-old man was arrested by the police in Tirana after being accused of hitting a doctor on the premises of the hospital. The doctor who was raped by the young man is Petrit Gjorgji.

The latter is a doctor at the emergency room of QSUT in the capital. It is reported that the conflict occurred yesterday. The 24-year-old who raped the doctor was a relative of a patient.

“Specialists for the Investigation of Crime in the Police Commissariat No. 4, made the arrest in flagrante delicto of the citizen L. B., 24 years old, after he hit the doctor of a hospital due to his duty”, the police announced about the event.

Doctor Petrit Gjorgji told how the incident happened. He says they had a patient with kidney problems, while for a moment he fell out of bed. Gjormi explains that with the help of colleagues they tried to raise it.

He further says that he grabbed a part of the body, from the leg to lift it. This moment irritated the relative who accompanied the patient and hit the doctor from behind.

“We had a kidney patient. At one point he fell out of bed and with the help of other colleagues we went to help him. To raise it, I grabbed not the whole body, but by the legs, because of the position, and put it back on the bed. A relative, who was not serving him, saw him and came and hit me from behind. Doctors and nurses intervened. “I denounced it and the police came and took it”, says the doctor.

Gjorgji further confesses that this is a repeated case for him. According to the doctor this can not happen with white t-shirts.

“It simply came to our notice then. It also happened to me in 2004. That can’t happen with white t-shirts. “I will pursue the case, justice must be done”, said the doctor.