Një lëvizje e beftë e Armando Sadikut ka surprizuar mbështetësit e tij dhe jo vetëm.

Sulmuesi i Kombëtares shqiptare lë Superligën e Turqisë për të nisur një aventurë të re në Amerikën e Jugut, shumë larg Europës.

Bomberi elbasanas lë kontinetin plak për t’u transferuar në Bolivi, duke zgjedhur skuadrën e Bolivarit.

Presidenti i klubit Marselo Klaur në mediat sociale njoftoi arritjen e marrëveshjes me futbollstin 29-vjeçar.

“Mirëserdhe, Armado Sadiku! Sulmuesi i fuqishëm 29-vjeçar, i cili ka shkëlyer në ligat kryesore të Europës ka shënuar më shumë se 100 gola në Spanjë, Zvicër, Poloni dhe Turqi. Është i pari shqiptar që vjen në Bolivi! Përgatitemi për 100 vjetorin e FK Bolivarit!”shkruan presidenti i Bolivarit, Marselo Klaur në twitter për afrimin e Sadikut, ndërsa e shoqëroi shkrimin me një video me golat e sulmuesit elbasanas.

Pas shpërthimit në Spanjë me Malagën, sadiku zgjodhi Erzurumsporin për të vazhduar karrierën, por në superligën e Turqisë nuk arriti të përshtatet.

Në 9 ndeshje të aktivizuar mes kampionatit dhe kupës ai grumbulloi vetëm 2 asiste.

Bolivari, është klubi më i suksesshëm në Bolivi me 41 trofe të gjatë 96 viteve histori.

Mbetet të shihet nëse Sadiku do ta ketë të vështirë ambientimin, pasi është një kontinet i ri dhe për më tepër kryeqyteti La Paz ku ai do t qëndrojë është 3650 metra mbi nivelin e detit.

A sudden move by Armando Sadiku has surprised his supporters and not only.

The striker of the Albanian National Team leaves the Turkish Super League to start a new adventure in South America, far away from Europe.

The Elbasan bomber leaves the old continent to be transferred to Bolivia, choosing the Bolivarian team.

Club president Marcelo Klaur on social media announced the agreement reached with the 29-year-old footballer.

“Welcome, Armado Sadiku! The powerful 29-year-old striker, who has stepped into Europe’s top leagues, has scored more than 100 goals in Spain, Switzerland, Poland and Turkey. He is the first Albanian to come to Bolivia! We are preparing for the 100th anniversary of FC Bolivar! ”Wrote the president of Bolivar, Marcelo Klaur on twitter about Sadiku approaching, while he accompanied the article with a video with the goals of the Elbasan striker.

After the explosion in Spain with Malaga, Sadiku chose Erzurumspor to continue his career, but in the Turkish Super League he failed to adapt.

In 9 activated matches between the championship and the cup he collected only 2 assists.

Bolivar, is the most successful club in Bolivia with 41 trophies over 96 years of history.

It remains to be seen whether Sadiku will find it difficult to adapt, as it is a new continent and moreover the capital La Paz where he will stay is 3650 meters above sea level.