Një ngjarje e rëndë ka ndodhur mbrëmjen e së enjtes në kryeqytet. Në banesën e tyre në zonën e Kombinatit, pa shenja jete janë gjetur nënë e bijë, ndërsa vajza tjetër ndodhej në gjendje të rënduar shëndetësore.

Nëna Zhaneta Josifi, 56 vjeçe dhe vajza Anisa Josifi, 30 vjeçe kanë ndërruar jetë ndërsa Blerta Josifi u dërgua në gjendje të rëndë shëndetësore në spital.

Por, cila është historia e familjes Josifi, me origjinë nga Bënja e Përmetit, e cila numëron tre vetëvrasje.

Kryefamiljari Lluk Josifi i ka dhënë fund jetës në Përmet, ndërsa gruaja e tij Zhaneta dhe dy vajzat Anisa dhe Blerta disa vite më pas kësaj ngjarjeje u shpërngulën në Tiranë. Mësohet se familja nuk kishte lidhje me sektin fetar kur banonte në Permet, por më pas “tragjedia” i ndoqi në Tiranë.

Banorët në Përmet janë shprehur se janë shokuar nga lajmi pasi kanë qenë “shembullorë.”

Ndërkohë, ngjarja ka marrë përmasa akoma më tragjike pasi dyshohet se vajza kishte ndërruar jetë të paktën një vit më parë, ndërsa nëna dhe motra tjetër i lyenin trupin me vaj ulliri dhe uthull për të ngadalësuar procesin e dekompozimit duke pritur kështu ringjalljen e saj.

Ekspertët kanë konstatuar paraprakisht shenja mumifikimi në trup për shkak të vajit të ullirit dhe uthullës, ndërsa fillimisht ajo ishte mbështjellë me çarçafë.

A serious incident occurred Thursday evening in the capital. A mother and daughter were found without signs of life in their apartment in the Kombinat area, while the other girl was in serious condition.

Mother Zhaneta Josifi, 56, and daughter Anisa Josifi, 30, died while Blerta Josifi was taken to hospital in critical condition.

But what is the story of the Josifi family, originally from Bënja e Përmetit, which has three suicides.

The head of the family, Lluk Josifi, ended his life in Përmet, while his wife Zhaneta and two daughters, Anisa and Blerta, moved to Tirana a few years later. It is learned that the family had no connection with the religious sect when they lived in Permet, but then the “tragedy” followed them in Tirana.

Residents in Përmet said they were shocked by the news as they were “exemplary.”

Meanwhile, the event has taken on even more tragic proportions as it is suspected that the girl died at least a year ago, while the mother and other sister smeared her body with olive oil and vinegar to slow down the decomposition process, thus waiting for her resurrection.

Experts have previously ascertained signs of mummification in the body due to olive oil and vinegar, while initially it was wrapped in sheets.