Ka ndërruar jetë si pasojë e Covid 19, mjeku Mihal Kerci, i cili ishte njëherësh dhe kryetar i Shoqatës së Anestezi-Terapi Intensive. Mjeku ndodhej prej disa ditësh në gjendje të rëndë, dhe duket se nuk ka mundur të qendrojë në jetë pavarësisht përpjekjeve të mjekëve.

Lajmin për humbjen e tij e ka dhënë Tritan Shehu, i cili përmes një postimi në rrjetin social Facebook shkruan se kjo është një ditë zije për Anestezi-Reanimacionin e mjekësinë shqiptare, ndërkohë që numri i mjekëve shqiptarë që kanë humbur jetën që prej fillimit të pandemisë ka shkuar në 25.

“Nje “Requiem” per Prof. Dr. Mihal Kerci! Sot dite zije per Anestezi-Reanimacionin e mjekesine shqiptare! Disa ore me pare, pas jave perpjekje, disa here shpresash, me tej deshperimesh ne humbem nje nga koleget tane me te mire, Kryetarin e Shoqates sone te Anestezi-Terapi Intensive, mikun e vlefshem, njeriun e ditur, te mire e te pa pertueshem, Mihalin tone!

Familja e tij humbi ate pjestar, bashkeshort e baba shembellor. Studentet nuk do te degjojne me leksionet e tij plot shkence e pasion, pacientet nuk do ta kene me ne momentet me te veshtira te tyre mbi koke, duke u transmetuar shprese, besim e qetesi!

Anestezi-Reanimacionit shqiptar e Rajonal do t’i mungoje nje nga “kolonat” e organizatoret me te vlefshem te tij, zeri i tij nuk do te degjohet me plot dije e eksperience ne Konferencat, debatet, diskutimet tona….

Do na mungoje te gjitheve, familjareve, kolegeve, shokeve, miqve, te semureve qe presin te sherohen…qytetareve ne terresi. Ta kujtojme gjithemone ashtu sic ishte ne jeten e punen e tij! Ngushellimet me te sinqerta e te dhimbeshme”, shkruan Shehu.

Died as a result of Covid 19, doctor Mihal Kerci, who was also president of the Association of Anesthesia-Intensive Care. The doctor was in a serious condition for several days, and it seems that he could not stay alive despite the efforts of the doctors.

The news of his loss was given by Tritan Shehu, who through a post on the social network Facebook writes that this is a day of mourning for Anesthesia-Resuscitation and Albanian medicine, while the number of Albanian doctors who have lost their lives since the beginning of the pandemic has gone to 25.

A “Requiem” for Prof. Dr. Mihal Kerci! Today is a day of mourning for Anesthesia-Resuscitation of Albanian medicine! A few hours ago, after weeks of effort, sometimes hope, further despair, we lost one of our best colleagues, the President of our Association of Anesthesia-Intensive Care, a valuable friend, a knowledgeable man, good and unbearable , Mihalin tone!

His family lost that exemplary member, husband and father. Students will not listen to his lectures full of science and passion, patients will no longer have him in their most difficult moments over their heads, transmitting hope, confidence and calm!

Anesthesia-Albanian and Regional Resuscitation will miss one of its most valuable “columns” and organizers, his voice will not be heard with full knowledge and experience in our Conferences, debates, discussions….

We will miss all of us, family, colleagues, friends, sick, waiting to be healed… citizens in the field. Always remember him as he was in his life and work! The most sincere and painful condolences “, writes Shehu.