Koronavirusi i ka marrë jetën një tjetër emri të njohur. Gjyqtari Durim Kadiu pas disa javësh i shtruar në spital e humbi luftën me sëmundjen duke ndërruar jetë. Ish-drejtori i Arkivit në Ministrinë e Brendshme, historiani Kastriot Dervishi që njofton lajmin e trishtë e cilëson të pabesueshme ikjen parakohe të mikut të tij.

“Për njeriun e mirë Durim Kadiu. E pabesueshme! Miku im i mirë, Durim Kadiu nuk jeton më. Sëmundja e mallkuar covid 19, e cila e sfiliti për disa javë, i mori jetën. Nuk do kemi më midis nesh njeriun fisnik, gjyqtarin dhe familjarin shembullor.

The coronavirus has taken the life of another well-known name. Judge Durim Kadiu, after being hospitalized for several weeks, lost his battle with the disease and died. The former director of the Archive at the Ministry of Interior, the historian Kastriot Dervishi, who announces the sad news, considers the premature departure of his friend unbelievable.

“For the good man Durim Kadiu. Unbelievable! My good friend, Durim Kadiu is no longer alive. The cursed disease covid 19, which exhausted him for several weeks, took his life. We will no longer have the noble man, the judge, and the exemplary family member among us.