Momentalisht shkaku zyrtar i vdekjes së Lucjan Elezit, është një emboli pulmonare. Ai ishte një shtetas shqiptar që jetonte prej vitesh në Val di Fassa, Itali.

Ende nuk është vendimtar shkaku i vdekjes pasi i ndjeri do testohet nga mjekët në orët e ardhshme. Nga burimet bëhet me dije se ai ishte infektuar me koronavirus.

28 vjeçari, me banim në komunën e San Giovanni di Fassa-Sen Jan vetëm dhjetë ditë më parë, ishte nxjerrë nga spitali në Rovereto.

Disa ditë më parë tamponi i parë rezultoi negativ dhe i riu po priste të dytin që të vërtetonte se ishte shëruar.

Për vite me radhë ai kishte punuar në sektorin e ndërtimit, së bashku me disa të afërm, ndërsa më pas u bë një punonjës i “Rifugio Fredarola” në Canazei, ku të gjithë e kujtojnë atë si një punëtor të zellshëm.

Elezi kishte mbërritur në Val di Fassa nga Shqipëria, ku i ishte bashkuar vëllait dhe xhaxhait të tij, më pas kishte mbërritur edhe gruaja me të cilën jetonte.

 

Currently the official cause of Lucjan Elez’s death is a pulmonary embolism. He was an Albanian citizen who had lived for years in Val di Fassa, Italy.

The cause of death is still not decisive as the deceased will be tested by doctors in the next few hours. Sources say he was infected with coronavirus.

The 28-year-old, living in the municipality of San Giovanni di Fassa-Sen Jan just ten days ago, was taken out of hospital in Rovereto.

A few days ago the first buffer proved to be negative and the young man was waiting for the second to confirm that he had recovered.

For years he worked in the construction sector, along with some relatives, and then became an employee of Rifugio Fredarola in Canazei, where everyone remembers him as a hard worker.

Elezi had arrived in Val di Fassa, Albania, where he had joined his brother and uncle, and then the woman with whom he lived.