Reshjet e shiut që kanë përfshirë vendin tonë në 72 orët e fundit kanë sjellë situatë të përkeqësuar në Luginën e Drinos.

Kjo ka bërë që të përmbytet fusha sportive Lefter Millo në fshatin Dervican të bashkisë së Dropullit, 8 km larg nga qyteti i Gjirokastrës.

Ndërkohë përgjatë aksit rrugor Gjirokastër-Kakavijë në afërsi të këtij fshati janë evidentuar përmbytje në fusha duke rrezikuar tokat bujqësore dhe bizneset që operojnë në këtë zonë.

The rains that have covered our country in the last 72 hours have brought a deteriorating situation in the Drino Valley.

This has flooded the Lefter Millo sports field in the village of Dervican in the municipality of Dropull, 8 km away from the city of Gjirokastra.

Meanwhile, along the Gjirokastra-Kakavija road axis near this village, floods have been identified in fields endangering agricultural lands and businesses operating in this area.