Një aksident tragjik ka tronditur së fundmi futbollin italian. Ish-futbollisti i të rinjve të Milanit, Simonlunka Agacone 39-vjeçar dhe miku i tij, Mateo Raveto 36-vjeçar, humbën jetën pasi goditën disa derra të egër me makinë, duke dalë jashtë rrugës. Për fatin e keq, ata nuk arritën t’i mbijetonin plagëve të marra.

Agacone, i lindur në Borgomanero, më 23 korri të vitit 1981, ishtë një nga të rinjtë më premtues tek moshat e Milanit, teksa dispononte një teknkinë dhe vizion të shkëlqyer loje. Me kuqezinjtë e drejtuar nga Mauro Tasoti, Agacone, arriti të fitonte trofeun “Viareggio”. Mesfushori, i cili e mbylli karrierën e tij si mbrojtës, regjistroi 16 paraqitje me ekipet kombëtare U-16 dhe U-18 si dhe plot 150 ndeshje në futbollin italian me ekipet si Spal, Monza, Specia, Karrese, Novara, etj.

Edhe shoku i tij, me të cilin po udhëtonin së bashku me makinë, ishte pjesë e botës së futbollit, edhe pse më pak i njohur se Agacone. 36-vjeçari ishte aktivzuar më së shumti me ekipet në Serinë C2 dhe D.

A tragic accident has recently shaken Italian football. Former Milan youth footballer Simonlunka Agacone, 39, and his friend Mateo Raveto, 36, lost their lives after being hit by several wild boars in a car, going off the road. Unfortunately, they failed to survive the wounds received.

Born in Borgomanero on 23 July 1981, Agacone was one of Milan’s most promising youngsters, possessing excellent technique and vision. With the red and blacks led by Mauro Tasoti, Agacone, managed to win the “Viareggio” trophy. The midfielder, who ended his career as a defender, recorded 16 appearances with the national U-16 and U-18 teams as well as a total of 150 matches in Italian football with teams such as Spal, Monza, Specia, Karrese, Novara, etc.

Even his friend, with whom they were traveling together by car, was part of the football world, though less known than Agacone. The 36-year-old was most active with the teams in Serie C2 and D.