Vajza e Lefter Zhidrus, po negocion përmes telefonit me të atin për ta bindur që të dorëzohet.

Por nëse nuk dorëzohet, RENEA mund të ndërhyjë edhe me gaz lotsjellës për ta neutralizuar në banesë.

Lefter Zhidru është me origjinë nga zona e Xarrës, Sarandë. Prej rreth 5 vitesh ai kishte ardhur nga Saranda në Elbasan.

Në lagjen ku jeton në Elbasan, i moshuari njihet si tip problematik. Prej orës 13:00 të ditës së sotme kur nisi konflikti me gruan dhe që më pas qëlloi në drejtim të policisë, i moshuari vijon që të qëndrojë në banesë duke mos pranuar që të dorëzohet.

Nga të shtënat e tij me kallashnikov u plagosën dy të rinj, kalimtarë në lagje ku po vijon ngjarja e rëndë.

Nga sulmi me armë drejt policisë ai plagosi të rinjtë Adenour Konaxhiu 21 vjeç dhe Ledio Saraçi 22 vjeç.

Lefter Zhidrus’s daughter is negotiating over the phone with her father to persuade him to surrender.

But if he does not surrender, RENEA can also intervene with tear gas to neutralize him in the apartment.

Lefter Zhidru is originally from the area of Xarra, Saranda. He had been coming from Saranda to Elbasan for about 5 years.

In the neighborhood where he lives in Elbasan, the elderly man is known as a problematic type. From 13:00 today, when the conflict with the woman started and he then shot at the police, the old man continues to stay in the apartment, refusing to surrender.

Two young men, passing by in the neighborhood where the serious incident is taking place, were wounded by his Kalashnikov shots.

He wounded young people Adenour Konaxhiu, 21, and Ledio Saraçi, 22, from the gun attack on the police.