Për herë të parë një nga të prekurit me koronavirus në Shqipëri ka dalë publikisht me zë dhe figurë në një video sensibilizuese, si kudo në botë, veçanërisht ndaj të rinjve, që deri më tani “mbrohen” pas idesë se COVID-19 shfaq simptoma të rënda dhe i merr jetën vetëm të moshuarve.

Për herë të parë një nga të prekurit me koronavirus në Shqipëri ka dalë publikisht me zë dhe figurë në një video sensibilizuese, si kudo në botë, veçanërisht ndaj të rinjve, që deri më tani “mbrohen” pas idesë se COVID-19 shfaq simptoma të rënda dhe i merr jetën vetëm të moshuarve. Kryeministri Edi Rama ka shpërndarë videon e vajzës të prekur me koronavirus, për të tejçuar thirrjen e fortë tek të rinjtë shqiptarë që u duket vetia të pamposhtur se ky armik i padukshëm prek këdo dhe e vetmja mënyrë që të mbrohesh është duke qëndruar në shtëpi.

Vajza e re, e cila flet në video, e cilësuar si e infektuara e 69 me covid 19 në Shqipëri, ka dalë me dëshirën e saj pa u ndjerë e turpëruar se është e infektuar, duke apeluar se çdokush mund të preket nga Covid 19. Ajo sqaron se ka qenë një vajzë e fortë, energjike dhe me shëndet të mirë dhe sërish u prek nga koronavirusi. Ashtu siç e cilëson, qëllimi i kësaj video është sensibilizimi i të rinjve që nuk po kuptojnë rrezikun që u kanoset në këtë kohë dhe i qytetarëve që vijojnë shëtitjet në rrugë kur lejohen oraret e lëvizjes.

For the first time, one of the coronavirus sufferers in Albania has come out publicly with a voice and a picture in a sensitizing video, as elsewhere in the world, especially to young people, who have so far been “protected” after the idea that COVID-19 exhibits symptoms. burdensome and takes the lives of the elderly only.

#TiNukDoJeshKurrëVetëm❤Ti zemër do ia dalësh padiskutim dhe unë jam me ty, të gjithë ne jemi me ty, deri kur të shërohesh plotësisht! Por ti meriton edhe një falenderim të megjithëzemërt, për fjalët e thjeshta, të vërteta, të ndjera, që ke ndarë me të gjithë ne, sot kur të gjithë kanë nevojë të dëgjojnë dhe disa prej nesh, kanë akoma nevojë të kuptojnë që jemi në një luftë botërore për jetën, jo në një lojë kukamçefthi, ku kemi të drejtën të mërzitemi e të ankohemi pse po e kufizojmë skajshmërisht lirinë tonë! Ti nuk ke nevojë për kurajo, sepse dalja jote publikisht tregon se kurajon e ke të jashtëzakonshme, kështu që unë nuk mund të të jap kurajo ty, po dua të të falenderoj për kurajon që ti më dhe mua me fuqinë magnetike të brishtësisë tënde🙏 Përqafime nga larg dhe me patjetër do të takohemi kur të mbarojë lufta❤Edi

Gepostet von Edi Rama am Samstag, 21. März 2020

For the first time, one of the coronavirus sufferers in Albania has come out publicly with a voice and a picture in a sensitizing video, as elsewhere in the world, especially to young people, who have so far been “protected” after the idea that COVID-19 exhibits symptoms. burdensome and takes the lives of the elderly only. Prime Minister Edi Rama has distributed the video of the girl affected by the coronavirus to convey the strong appeal to young Albanians who find it invincible that this invisible enemy affects anyone and the only way to protect yourself is by staying home.

The young girl, who speaks on video, described as 69 infected with covid 19 in Albania, has come out with her wish without feeling ashamed that she is infected, appealing that anyone can be affected by Covid 19. She explains that she was a strong girl, energetic and in good health and was again affected by coronavirus. As he puts it, the purpose of this video is to sensitize young people who do not understand the dangers at this time and citizens who take road walks when permitted to drive.