Zëdhënësi i qeverise greke Stelios Petsas ka deklaruar para pak çastesh në një konferencë shtypi se do të hapen kufijtë me Shqipërinë.

Duke filluar nga data 1 korrik, doganat e Kakavijës dhe Kapshticës do të jenë të hapura.

Nga ana tjetër, Mali i Zi ka vendosur të mbyllë kufijtë me Shqipërinë për shkak të shtimit të rasteve me koronavirus. Vendimi hyri në zbatim nga 21 qershori dhe do të jetë në fuqi derisa ta vendosin autoritetet e Podgoricës.

Mbyllja e kufijve tokësorë është vendosur për shkak të numrit në rritje të shtetasve të infektuar aktiv në Shqipëri, që aktualisht e kalon numrin 700, limit ky i vendosur më parë nga autoritetet malazeze dhe që e kalon shifrën 25 të infektuar për 100 000 banorë.

Greek government spokesman Stelios Petsas stated at a press conference a few moments ago that the borders with Albania will be opened.

Starting July 1, Kakavija and Kapshtica customs will be open.

On the other hand, Montenegro has decided to close its borders with Albania due to the increase in cases of coronavirus. The decision came into force on June 21 and will run until Podgorica authorities decide.

The closure of land borders has been decided due to the increasing number of active infected citizens in Albania, which currently exceeds 700, a limit previously set by Montenegrin authorities and exceeding 25 infected per 100,000 inhabitants.