Këto pamje vijnë sot nga Athina. Trafiku në rrugët nacionale është rritur ndjeshëm sot pasi shumë athinas po largohen nga kryeqyteti për në fshatrat e tyre, pak para bllokimit për shkak të koronavirusit, që nis nesër në 06.00 të mëngjesit, deri më 30 nëntor.

Mediat greke raportojnë se nga ora 6.00 deri në orën 15.00 këtë mëngjes kishin kaluar nga Elefsina dhe Afidnon 35 800 makina (5.388 -Korinthou nga Athina dhe 7,160 të tjera nga Athina – Lamia) ndërsa dje, e u larguan nga të dy segmentet kombëtare 47,600. Rritja e trafikut në daljet e qytetit arrin 50%.

Policia Rrugore e Atikës po pret një rritje të madhe sot, kështu që është në gatishmëri për të lehtësuar trafikun dhe parandaluar aksidentet rrugore. Në fakt, oficerët e policisë rrugore flasin për një dalje që korrespondon me atë të Krishtlindjes.

Që nga mesdita e djeshme, pas njoftimeve të kryeministrit Mitsotakis, ka pasur radhë të mëdha në të gjitha llojet e dyqaneve.

These images come today from Athens. Traffic on national roads has increased significantly today as many Athenians are leaving the capital for their villages, shortly before the blockage due to the coronavirus, which starts tomorrow at 06.00 am, until November 30th.

Greek media report that from 6.00 to 15.00 this morning, 35,800 cars had passed through Elefsina and Afidnon (5,388 – Corinth from Athens and another 7,160 from Athens – Lamia) while yesterday, 47,600 left the two national segments. The increase in traffic at city exits reaches 50%.

Attica Traffic Police is expecting a huge increase today, so it is on standby to facilitate traffic and prevent road accidents. In fact, traffic police officers talk about an exit that corresponds to that of Christmas.

As of noon yesterday, following announcements by Prime Minister Mitsotakis, there have been large queues at all types of stores.