Një 12 vjeçar shqiptar ra pre e dhunës së babait të shokut të tij të klasës në Greqi, ndërsa ngjarja ka shkaktua reagime të forta për shkak se është konsideruar si një sulm racist.

Në pamjet e filmuara prej mediave greke duket fëmija shtrirë përtokë ndërsa dhunohet nga babai i shokut të klasës, i cili ia përplas kokën në tokë.

Djali tregon se ai ka qënë thjesht duke shëtitur me biçikletë në momentin kur është sulmuar nga moshatari i tij dhe babai. Ndërsa familja e 12-vjeçarit pretendon se bëhet fjalë për një sulm racist dhe ka kërkuar ndëshkimin e autorëve.

“Babai i shokut të klasës më kapi prej flokësh dhe më goditi në kokë. Ai më mallkon për vendin tim dhe babai i tij dikur më bërtiti sepse ne kemi pasur përsëri një zënkë dhe këtë herë ai më kapi për flokësh“, u shpreh vogëlushi.

Pas sulmit fëmija u dërgua në spital ku dhe mjekët zbuluan se kishte pësuar frakturë në qafë.

Prindërit e shqetësuar kanë menduar të ndërrojnë shkollën për djalin e tyre pasi vuan shpesh nga probleme të natyrës raciste nga grekët. https://youtu.be/eWkzka6e-kQ

A 12-year-old Albanian man fell prey to the violence of his classmate’s father in Greece, and the incident provoked strong reactions because it was considered a racist attack.

Greek media footage shows the child lying on the ground being raped by the classmate’s father, who hit his head on the ground.

The boy says he was just cycling the moment he was attacked by his peers and father. The 12-year-old’s family claims that it is a racist attack and has demanded the punishment of the perpetrators.

“My classmate’s father grabbed me by the hair and hit me on the head. He curses me for my place and his father once shouted at me because we had a fight again and this time he grabbed me by the hair “, said the little boy.

After the attack, the child was taken to hospital where doctors discovered that he had suffered a neck fracture.

Concerned parents have thought of changing schools for their son as he often suffers from racist problems from the Greeks.