Cristiano Rolando dhe Lionel Messi, janë dy nga yjet e futbollit që përpos viteve që kanë mbi supe, ende konsiderohen më të mirët në planet.

Megjithatë, vlera e tyre në tregun e transferimeve ka rënë ndjeshëm. Argjentinasi vlerësohet rreth 97 milionë euro ndërsa Ronaldo 73 milionë. “The Sun” shkruan se një kalë garash vlerësohet më shumë se vlera e dy lojtarëve të marra së bashku.

Bëhet fjalë për “Galileon”, një kalë irlandez që mbizotëroi botën e garave në fillim të mijëvjeçarit. Sidoqoftë, ndryshe nga se ndodh me atletë, vlera e tij është rritur pas përfundimit të karrierës.

Galileo ka një kosto prej 200 milionë dollarë, megjithëse pronarët e tij nuk po mendojnë ta shesin atë.

Gjëja e pabesueshme është që ky kalë 22 vjeç tejkalon vlerën e tregut të Lionel Messit dhe Cristiano Ronaldos, madje vlen më shumë se të dy së bashku.

Cristiano Rolando and Lionel Messi, are two of the football stars who, despite the years they have on their shoulders, are still considered the best on the planet.

However, their value in the transfer market has dropped significantly. The Argentine is estimated at around 97 million euros while Ronaldo 73 million. “The Sun” writes that a racing horse is valued more than the value of two players taken together.

It is about “Galileon”, an Irish horse that dominated the racing world at the beginning of the millennium. However, unlike athletes, his value has increased since the end of his career.

Galileo has a cost of $ 200 million, though its owners are not considering selling it.

The incredible thing is that this 22 year old horse exceeds the market value of Lionel Messi and Cristiano Ronaldo, it is even worth more than both together.