Një ngjarje e rëndë ka ndodhur ditën e sotme në Italia. Mediat vendase kanë raportuar se një masakër me katër vrasje dhe një përpjekje për vetëvrasje ka ndodhur në një apartament në katin e pestë të ndërtesës në Corso Italia 46 në Rivarolo Canavese. Kjo pasi Renzo Tarabella, një pensionist 83-vjeçar, vrau gruan e tij Rosaria Valovatto, 79 vjeç, djalin e tij me aftësi të kufizuara psikike Wilson Tarabella, 51 vjeç dhe çiftin që zotëronin apartamentin në të cilin jetonin, Osvaldo Dighera, 74 vjeç , dhe Liliana Heidempergher, 70 vjeç. Kur pa që policia mbërriti në vendngjarje i moshuari qëlloi veten dhe më pas u transportua në spitalin Gioovanni Bosco në Torino, ku ai është në kushte shumë të rënda dhe i ruajtur nga karabinierët. Në mëngjes ai iu nënshtrua një operacioni i cili zgjati disa orë.

Hetuesit kanë marrë në pyetje të afërmit dhe fqinjët e tyre për të zbuluar detaje dhe arsyet që çuan në këtē masakër. Ka të ngjarë që masakra të ketë ndodhur disa orë para zbulimit, pasi ishte vajza e bashkëshortëve Dighera-Heidemperger që ngriti alarmin rreth mesnatës sepse ajo nuk kishte dëgjuar nga prindërit e saj për orë të tëra.

Sipas provave fillestare, dje në mbrëmje Renzo Tarabella së pari vrau djalin e tij dhe më pas gruan e tij. Fqinjët, duke dëgjuar britmat dhe të shtënat, zbritën poshtë për të parë se çfarë po ndodhte. Dhe nē këtë moment plaku qëlloi edhe ndaj tyre. Pas pak, vajza e tyre dha alarmin sepse nuk po lidhej dot me ta dhe shkoi për të kontrolluar.

A serious event happened today in Italy. Local media have reported that a massacre with four murders and a suicide attempt took place in an apartment on the fifth floor of the building at Corso Italia 46 in Rivarolo Canavese. This is after Renzo Tarabella, an 83-year-old pensioner, killed his wife Rosaria Valovatto, 79, his son with mental disabilities Wilson Tarabella, 51, and the couple who owned the apartment in which they lived, Osvaldo Dighera, 74, and Liliana Heidempergher, 70. When he saw that the police arrived at the scene, the old man shot himself and was then transported to the Gioovanni Bosco hospital in Turin, where he is in very serious condition and guarded by the carabinieri. In the morning he underwent an operation which lasted several hours.

Investigators have questioned their relatives and neighbors to find out the details and reasons that led to the massacre. The massacre probably took place hours before the discovery, as it was the Dighera-Heidemperger couple’s daughter who raised the alarm around midnight because she had not heard from her parents for hours.

According to initial evidence, last night Renzo Tarabella first killed his son and then his wife. Neighbors, hearing screams and gunfire, went downstairs to see what was happening. And at that moment the old man shot at them too. After a while, their daughter gave the alarm because she could not connect with them and went to check.