Dje një aeroplan i Pakistan International Airlines u rrëzua në Karaçi në një fluturimin e nisur nga Lahore.

Avioni PK8303, i cili po transportonte rreth 100 pasagjerë dhe tetë persona ekuipazh, po udhëtonte nga Lahore për në Aeroportin Ndërkombëtar Jinnah, një nga aeroportet më të ngarkuara të Pakistanit.

Ndërsa sot është bërë publike biseda e fundit e kullës së kontrollit dhe pilotit të avionit që u rrëzua dje në Pakistan.

Në bisedë është dëgjuar piloti teksa i shpreh kullës së kontrollit shqetësimin për daljen jashtë funksionit të dy motorëve.

Avioni u rrëzua në një lagje të banuar dhe janë bërë publike edhe pamjet nga momenti i rrëzimit.

Mediat e huaja bëjne me dijse se deri tani janë nxjerrë 41 trupa pajetë nga rrënojat por numri pritet të rritet.

Pilotët tentuan të bëjnë ulje pasi morën leje të uleshin në njërën nga dy pistat e aeroportit por fatkeqësisht mosfunksionimi i motorrëve u bë shkak për tragjedinë.

Dëshmitarët treguan se para rrëzimit avioni ishte përplasur me një antenë të tëlëfonisë celulare në vend.

Yesterday, a Pakistan International Airlines plane crashed in Karachi on a flight from Lahore.

The PK8303, which was carrying about 100 passengers and eight crew members, was traveling from Lahore to Jinnah International Airport, one of Pakistan’s busiest airports.

As of today, the last conversation between the control tower and the pilot of the plane that crashed yesterday in Pakistan has been made public.

During the conversation, the pilot was heard expressing his concern to the control tower about the outage of the two engines.

The plane crashed in a residential neighborhood and the footage from the moment of the crash has been made public.

Foreign media know that 41 dead bodies have been recovered so far, but the number is expected to increase.

The pilots tried to land after getting permission to land on one of the two runways of the airport but unfortunately the malfunction of the engines became the cause of the tragedy.

Witnesses said the plane crashed into a mobile phone antenna in the country before crashing.