Tassos Berdesis, boksieri i cili u vra dje në mëngjes në një pritë në Vari, Atike, u varros sot në vendin e tij të origjinës, Mitopoli, Achaia.

Familja, të afërmit dhe miqtë e tij shoqëruan trupin e Tassos Berdesis nga shtëpia e tij në Kishën e Agios Nikolaos Mitopolis, ku iu dha “lamtumira e fundit. Nëna e tij mbërriti në kishë e mbështetur nga vëllezërit e të ndjerit, ndërsa nuk duroi dot dhe i ra të fikët. Në të njëjtën kohë në kishë ishin të afërm dhe miq që e kishin njohur boksierin Tasso.

Autorët e krimit e goditën Tassos Berdesis nga një distancë shumë e afërt. Katërmbëdhjetë gëzhoja kallashnikov u gjetën në vendin e ngjarjes, dhe sipas ekzaminuesit mjekësor, 10 nga 14 gëzhojat ishin ato që goditën trupin e boksierit 39-vjeçar, gjë që dëshmon se autorët ishin të vendosur ta vrisnin.

Tassos Berdesis, the boxer who was killed yesterday morning in an ambush in Vari, Attica, was buried today in his country of origin, Mitopoli, Achaia.

His family, relatives and friends accompanied the body of Tassos Berdesis from his home to the Church of Agios Nikolaos Mitopolis, where he was given “the last farewell. His mother arrived at the church supported by the brothers of the deceased, but she could not bear it and fainted. At the same time in the church were relatives and friends who had known the boxer Tasso.

The perpetrators hit Tassos Berdesis from a very close distance. Fourteen Kalashnikov cartridges were found at the scene, and according to the medical examiner, 10 of the 14 cartridges were the ones that hit the body of the 39-year-old boxer, which proves that the perpetrators were determined to kill him.