Zbardhen pamjet dhe detaje të reja nga vrasja e prostitutës shqiptare Luljeta Heshta mesditën e së dielës në Milano. I arrestuar për vrasjen është partneri i saj, Alfred Kipe 42 vjeç, i cili kishte një lidhje të gjatë me 47-vjeçaren prej disa vitesh.

Prokurori italian ka rindërtuar skenën e krimit, si arriti autori në vendin e krimit. “Shqiptari ishte i papunë dhe pa makinë. Në vendin e krimit ai arriti me transport publik dhe pasi gjeti gruan në rrugë debatuan dhe më pas e qëlloi me thikë 5 herë për vdekje. Thika akoma nuk është gjetur. Dy dëshmitarë panë skenën e krimit. Një krim i kryer me brutalitet” tha prokurori Domenico Chiaro.

Më tej prokurori tha se një shofer e filmoi skenën e krimit me celular dhe videon e disponon grupi hetimor. Në një videon e publikuar nga karabinierët, vrasësi shihet duke u larguar nga vendi i krimit i qetë dhe veshur me të zeza.

Por 42-vjeçari e ka mohuar krimin, ai vazhdon të thotë se është i pafajshëm, duke u shprehur se e kaloi ditën “në një lokal në Milano” të dielën. Sidoqoftë, ai pranoi se për disa kohë kishte debatuar me viktimën për arsye xhelozie, pasi dyshonte se ajo kishte një të dashur. Për Prokurorin motivi mund të jetë xhelozia ose ekonomike.

https://video.corriere.it/milano/femminicidio-san-giuliano-video-che-incastra-compagno-luljeta/3dac6c9a-6ac1-11eb-8b10-8eef7b7ae281

blob:https://video.corriere.it/fa27e967-41ed-46e6-877f-e0e2142528db

New images and details from the murder of the Albanian prostitute Luljeta Heshta are revealed at noon on Sunday in Milan. Arrested for the murder is her partner, Alfred Kipe, 42, who had a long relationship with the 47-year-old for several years.

The Italian prosecutor has reconstructed the crime scene, how the perpetrator arrived at the crime scene. “The Albanian was unemployed and without a car. He arrived at the crime scene by public transport and after finding the woman on the street they argued and then stabbed him 5 times to death. The knife has not yet been found. Two witnesses saw the crime scene. “A crime committed with brutality,” said prosecutor Domenico Chiaro.

The prosecutor further said that a driver filmed the crime scene with a mobile phone and the video is available to the investigative group. In a video posted by the carabinieri, the killer is seen leaving the crime scene calm and dressed in black.

But the 42-year-old has denied the crime, he continues to say he is innocent, saying that he spent the day “in a bar in Milan” on Sunday. However, he admitted that he had been arguing with the victim for some time out of jealousy, as he suspected that she had a boyfriend. For the Prosecutor the motive can be jealousy or economic.

https://video.corriere.it/milano/femminicidio-san-giuliano-video-che-incastra-compagno-luljeta/3dac6c9a-6ac1-11eb-8b10-8eef7b7ae281

blob: https://video.corriere.it/fa27e967-41ed-46e6-877f-e0e2142528db