Një shtetase në Berat e infektuar me covid-19 është gjobitur me 700 mijë lekë pasi theu rregullat e vetëkarantinimit.

Një shtetase në Berat është gjobitur me 700 mijë lekë pasi theu rregullat e vetëkarantinimit. Ajo ishte e infektuar me COVID -19 dhe ndodhej e vetizoluar në banesën e saj.

Por gjatë kontrollit të policisë rezultoi se 37-vjeçarja E.Z nuk ndodhej në karantinë por kishte dalë jashtë duke u kthyer në një burim infeksioni për të tjetër.

Në zbatim të Aktit Normativ policia e Beratit ka vendosur masë administrative 700.000 lekë për 37 vjeçaren.

A citizen in Berat infected with covid-19 was fined 700 thousand ALL after breaking the rules of self-quarantine.

A citizen in Berat was fined 700 thousand ALL after breaking the rules of self-quarantine. She was infected with COVID -19 and was self-isolated in her apartment.

But during the police check it turned out that the 37-year-old E.Z was not in quarantine but had come out turning into a source of infection for another.

Pursuant to the Normative Act, the Berat police has imposed an administrative measure of 700,000 ALL for the 37-year-old.