Nga Elton Qyno

Indrit Bajraktari, njeriu që u arrestua për mbytjen në det të 17-vjeçares, Enisa Doda, ditën e ngjarjen në datën 19 gusht, ka udhëtuar me një motor “Papaç” nga fshati Postribë, në drejtim të Velipojës, aty ku po pushonte familja e 17-vjeçares Doda. Ai kishte vetëm pak ditë që ishte kthyer nga Anglia. Bajraktari, dyshohet se me Enisa Dodën, kishte krijuar një lidhje intime nëpërmjet rrjeteve sociale dhe për pasojë ditën e ngjarjes, në 19 gusht ai ka shkuar me motor në Velipojë për të takuar Enisën.

Teksa janë takuar, djali i sapoardhur nga Anglia, e ka ftuar vajzën të bënin një xhiro me motor uji, dhe për këtë i janë drejtuar një pike biznesi që jep motorë me qira, dhe që zotërohet nga pronari me iniciale D. H. në Velipojë. Të dy së bashku kanë marrë një motor ujë, duke e paguar për një kohë 30 minuta. Por i riu Bajraktari, është zgjatur më shumë se kaq, duke u kthyer drejt tokës me not dhe jo me motorin e ujit që kishte marrë me qira. Kanë qenë punonjësit e pikës së motorave me qira të parët që kanë pikasur dhe dyshuar se Indrit Bajraktari, kishte braktisur në det vajzën 17-vjeçare, duke e lënë të mbytet. “Shqiptarja.com” zbardh të plotë rrëfimin e njërit prej punëtorëve, Arman Alla, i cili ka pohuar të gjithë dinamikën e këtij krimi dhe mashtrimet e një pasnjëshmek të Indrit Bajraktarit, për ti shpëtuar mbikqyrjes së punëtorëve, të cilët e mbanin nën kontroll derisa të tregonte se ku e kishte lënë vajzën, me të cilën doli në det. Por Bajraktari, ka filluar ti gënjejë, duke i pohuar se: “…vajzën e kam gocë xhaxhai, dhe e kishte çuar tek xhaxhai…”.

Mandej u ka dhënë një alibi tjetër, duke i treguar se “…vajzën e ka çuar në Velipojë dhe ka dalë shëtitje me xhaxhain e saj…”. Për të verifikuar këto thënie punëtorët e pikës së motorëve me qira, e kanë çuar Indrit Bajraktarin në qendër të Velipojës, për të vërtetuar nëse vajza që ai mori me vete në det ishte gjallë apo jo. Duke lëvizur nëpër qendër të plazhit Velipojë,Arman Alla shpjegon se:”…Indriti përsëri ka dashur të më mashtrojë duke më thënë “…a të hyj, e marrë një shishe në supermarket…?“ Armani e ka lejuar. Indrit, ka hyrë në market, por Arman Alla dyshimet nuk i ka hequr nga ai. E ka ruajtur dhe përsëriri ka tentuar, për tu larguar me vrap me anë të një motori tip Papaç.

Armani Alla, i cili është dhe dëshmitari kryesor, kur e ka pa se po largohej me motor, ka mundur ta ndalojë me forcë. I ka marrë çelësin e motorit, me qëllim për ti treguar të vërtetën se çfarë kishte ndodhur me atë vajzë që ai futi në det. Pas këtyre peripecive që Armani ka kaluar me Indrit Bajraktarin,duke parë edhe kundërshtimin e tij, për të mos treguar, ka njoftuar menjëherë disa shokë të tij të punës, të cilët i kanë shkuar menjëherë. Dhe me anë të dhunës, e kanë mbajtur deri sa ai tu tregonte të vërtetën për atë vajzë që futi në det. Pas këtyre veprimeve, Arman Alla, ka njoftuar policinë e Velipojës dhe nga presioni i dyanshëm, ai ka thënë se:“…vajza ka rënë në det, është mbytur…”. “Shqiptarja.com” sjell të plotë rrëfimin ekskluziv të Arman Allës, njërit prej puntorëve të pikës së motorave si dhe alibitë mashtruese të Indrit Bajraktarit.

Rëfimi i plotë/ Si zbulova mbytjen e vajzës brenda në det

“…unë Arman Alla, në datën 19 gusht 2020 në Velipojë kam kam qënë duke ndihmuar një shokun tim Jonuz Juka, që është punonjës te firma e Ditmir Harushës, ky i fundit ka disa motorë uji, të cilët i lëshon me qira shtetasve të ndryshëm, për të lëvizur në det. Rreth orës 14:00 tek vendi, ku punon kam qenë bashkë me një shokun tim dhe po në këtë orë ka shkuar një person, i cili quhej Indrit Bajraktari. Ai shoqërohej me një vajzë, emrin e të cilës nuk e di. Këta dy persona kanë kërkuar një motor uji, për të bërë xhiro me kohë vetëm 30 minuta. Këta persona rreth kësaj ore kanë marrë motorin dhe mbasi ka mbaruar orari, për të cilin e kishin paguar, kishin kaluar 10 minuta kohë më tepër dhe ata nuk po ktheheshin.

Në afërsi të vendit të punës së tyre,një çift në një motor tjetër, rastësisht të cilët Armani, nuk i nihte i kanë thënë se një djalë me motorin që kishte marrë me qira tek firma jonë, “Po mbytej…“-deklaron Alla.Punonjësi i shërbimit të këtyre motorave të ujit është shqetësuar shumë, dhe porsa është vënë në dijeni, është nisur me një motor tjetër të firmës, ku ishte i punësuar, me qëllim ti shkonte në ndihmë. “…unë kam lëvizur me shpejtësi në det, dhe kam vënë re djalin duke notuar. I jam afruar, e kam njohur dhe ishte po ai që i kishte marrë me qira bashkë me vajzën, motorin e ujit dhe se quhej, Indrit Bajtraktari…”.

Në kohën që Arman Alla e ka takuar në det, duke notuar me drejtim bregun, e ka ndihmuar e ka vënë Bajraktarin, në motorr dhe pyetja parë që i ka bërë atij ka qënë:“…ku është vajza që ishte me të…?”. Ndërsa, Bajraktari i është pohuar se:“…e kam nxjerë në breg të detit, dhe se e kishte vajzën e xhaxhait…e kam dërguar tek xhaxhai dhe ka shkuar me xhaxhain në shtëpi…”. Arman Alla, vetëm për përgjigjen që i ka dhënë Indriti, menjëherë ka dyshuar se diçka kishte ndodhur me atë vajzë. Ndër të tjera Alla ka deklaruar në polici se: “…në momentin që ky person më ka thënë atë përgjigje ishte në ujë duke notuar dhe larg nga motorri, me të cilin ai kishte bërë xhiro. Në këtë kohë, unë e kam marrë në motorin tim, Indritin me qëllim për ta nxjerë në breg dhe për të ditur diçka më tepër për vajzën dhe kur e kam pyetur edhe një herë “…kur e nxore vajzën në breg…?” pasi nuk kisha parë për asnjë moment motorin që ju a kisha dhënë me qëra, të dilte nga deti dhe Indrit Bajraktari,më ka pohuar se: “…nuk jam i marë me ba, lojra sepse e kam vajzë xhaxhai…”.

Në këtë kohë unë kam dyshuar mbi thëniet e tij, por sërisht e kam nxjerë në breg të detit dhe i kam thënë:“…pa ardhur vajza, që unë bashkë me këtë shokun të kemi nisur me motor në det, ti nuk ke për të ikur…“. Ndërsa Indrit Bajraktari, ia ka kthyer:“…pa marak se po e thëras tani…“, dhe mbas kësaj fjalie ai ka tentuar për t’ju larguar e fliste në telefon, duke ecur. Arman Alla, e ka ndjekur nga pas, e ka kapur dhe i ka kërkuar që të mos largohej, pa ardhur ajo vajzë  me të cilën kishte dalë për të bërë xhiro.

Pas shumë debateve dhe më konkretisht, kur Arman Alla, e ka ndaluar me forcë, Indrit Bajraktari, i ka thënë edhe një herë duke e mashtruar se: “…vajza e xhaxhait të tij, bashkë me xhaxhain kanë dalë xhiro në qëndër të Velipojës…“. Por përsëri Arman Alla, ka dyshuar dhe në moment, i ka thënë Indritit që të shkonin bashkë në qëndër të Velipojës, për të vërtetuar theniet e tij dhe me qëllim që të dinte taman se ku ishte ajo vajzë. Armani, ndër të tjera ka shpjeguar se bashkë me Indritin janë nisur për të shkuar në qëndër Velipojë dhe përsëri i Indrit Bajraktari, ka filluar për telefonuar gjoja xhaxhain e tij, me qëllim mashtrimin, për tu larguar. “…unë kisha qëllim që të shihja shëndoshë e mirë vajzën, por gjithçka nga ana e autorit të dyshuar ishte e rremë…”-tregon dëshmitari. Duke lëvizur nëpër qëndrën e Velipojës, Arman Alla ka treguar se:”…Indriti, përsëri ka dashur të më mashtrojë duke më thënë: “…a të hyj, e marrë një shishe në supermarket…?“.

Armani e ka lejuar. Indrit, ka hyrë në market, por Arman Alla dyshimet nuk i ka hequr nga ai. E ka ruajtur dhe pqrsqri ka tentuar, për tu larguar me vrap me anë të një motorri tip Papaç. Armani Alla, i cili është dhe dëshmitari kryesor, kur e ka pa se po largohej me motor, ka mundur ta ndalojë me forcë.I ka marrë çelësin e motorrit, me qëllim për ti treguar të vërtetën se çfarë kishte ndodhur me atë vajzë që ai futi në det. Pas këtyre perpecive që Armani ka kaluar me Indrit Bajraktarin,duke parë edhe kundërshtimin e tij, për të mos treguar, ka njoftuar menjëherë disa shokë të tij të punës, të cilët i kanë shkuar menjëherë. Dhe me anë të dhunës, e kanë mbajtur deri sa ai tu tregonte të vërtetën për atë vajzë që futi në det.

Pas këtyre veprimeve, Arman Alla, ka njoftuar policinë e Velipojës dhe nga presioni i dyanshëm, Indriti, ka thënë se:“…vajza ka rënë në det, është mbytur…”. Vajza 17-vjeçare Enisa Doda, është gjetur e mbytur në orët e para të mëngjesit të datës 20 gusht, rreth 1200 metra larg nga bregu. Sipas peshkatarit me iniciale S.S, që konstatoi trupin e pajetë mbi ujë, adoleshentja kishte në qafë të varur çelësin e motorit të ujit, që kishin marë me qëra së bashku me Indrit Bajraktarin.

 

Testimony of Arman Alla: Bajraktari started lying, giving me some versions about the location of the girl. I had to catch him and use force, because he wanted to get away from me on a motorcycle.

Indrit Bajraktari, the man who was arrested for drowning 17-year-old Enisa Doda at sea, on the day of the event on August 19, traveled on a “Papaç” motorcycle from the village of Postribë, in the direction of Velipoja, where his family was resting. 17-year-old Doda. He had only a few days to return from England. Bajraktari, it is suspected that with Enisa Doda, had established an intimate connection through social networks and consequently on the day of the event, on August 19, he went by motorbike to Velipoja to meet Enisa.

As they met, the boy, who had just arrived from England, invited the girl to do a lap on a water motor, and for this they went to a business point that rents motors, and which is owned by the owner with the initials D. H. in Velipoja. The two together got a water motor, paying for a time of 30 minutes. But the young Bajraktari, has lasted longer than that, returning to the ground by swimming and not by the water motor he had rented. It was the employees of the motorcycle rental point who first spotted and suspected that Indrit Bajraktari had abandoned his 17-year-old daughter at sea, leaving her to drown. “Shqiptarja.com” fully reveals the story of one of the workers, Arman Alla, who has confirmed all the dynamics of this crime and the deceptions of a successor of Indrit Bajraktari, to escape the supervision of the workers, who kept him under control until to tell where he had left the girl, with whom he went out to sea. But Bajraktari started to lie to her, claiming that: “… my daughter’s uncle’s, and he took her to his uncle…”.

Then he gave them another alibi, telling them that “ka he took the girl to Velipoja and went for a walk with her uncle…”. To verify these statements, the workers of the rental engine point took Indrit Bajraktari to the center of Velipoja, to verify whether the girl he took with him to the sea was alive or not. Moving through the center of Velipoja beach, Arman Alla explains that: “rit Indriti again wanted to deceive me by saying ‘… should I go in, get a bottle in the supermarket…?’ ‘Arman allowed it. Indrit, has entered the market, but Arman Alla has not removed the doubts from him. He saved it and tried again, to run away with a Papaç type engine.

Armani Alla, who is also the main witness, when he saw that he was leaving on a motorcycle, was able to stop him by force. He took her engine key in order to tell her the truth about what had happened to the girl he put into the sea. After these vicissitudes that Armani went through with Indrit Bajraktari, seeing his opposition, not to show, he immediately informed some of his colleagues, who left immediately. And through violence, they held him until he told you the truth about the girl he put into the sea. After these actions, Arman Alla, informed the Velipoja police and from the mutual pressure, he said that: “… the girl fell into the sea, she drowned…”. “Shqiptarja.com” brings the full exclusive story of Arman Alla, one of the workers of the motor point and the deceptive alibis of Indri Bajraktari.

Full story / How I found out the girl drowned in the sea

… I, Arman Alla, on August 19, 2020 in Velipoja I was helping a friend of mine Jonuz Juka, who is an employee of Ditmir Harusha’s company, the latter has several water motors, which he rents out to different citizens , to move at sea. Around 14:00 at the place where I work, I was with a friend of mine and at the same time a person named Indrit Bajraktari went. He was dating a girl whose name I do not know. These two people have asked for a water motor, to do laps in time only 30 minutes. These people got the engine around this time and after the scheduled time for which they had paid ended, they had spent 10 minutes more time and they were not returning.

Near their place of work, a couple on another motorcycle, by chance whom Armani did not know, were told that a boy with the motorcycle he had rented from our firm, “He was drowning” – declares Alla. The service worker of these water motors is very worried, and as soon as he was informed, he started with another motor of the firm, where he was employed, in order to go to his aid. “… I was moving fast in the sea, and I noticed the boy swimming. I approached him, I knew him and he was the same one who had rented them together with his daughter, the water motor and his name was Indrit Bajtraktari… ”.

At the time that Arman Alla met him at sea, swimming towards the shore, he helped him put Bajraktar on the motorcycle and the first question he asked him was: “… where is the girl who was with him…?” . While, Bajraktari was told that: “kam I took him to the sea, and that he had his uncle’s daughter kam I sent him to my uncle and he went home with my uncle…”. Arman Alla, just for the answer given by Indriti, immediately suspected that something had happened to that girl. Among other things, Alla stated to the police that: “… at the moment this person told me that answer he was swimming in the water and away from the motorcycle, with which he had done laps. At this time, I took Indriti on my motorcycle in order to take her ashore and to know something more about the girl and when I asked her once again “… when did you take the girl ashore…?” since I had not seen for a moment the motorbike I had rented to you, to come out of the sea and Indrit Bajraktari, told me that: “… I am not crazy about games, because I have an uncle vaj”.

At this time I doubted his words, but again I took him to the shore of the sea and said to him: “… without the girl coming, that I and this friend have started on a motorcycle at sea, you will not have to … gone. ” While Indrit Bajraktari, replied: “… no sign that I am calling him now…”, and after this sentence he tried to leave you and talked on the phone, walking. Arman Alla, followed him, caught him and asked him not to leave, without coming the girl with whom he had gone out for a walk.

After many debates and more specifically, when Arman Alla, forcibly stopped him, Indrit Bajraktari, told him once again, deceiving him that: “za his uncle’s daughter, together with his uncle went out in the center of Velipoja… “. But again Arman Alla, suspected and at the moment, told Indriti to go together in the center of Velipoja, to confirm his statements and in order to know exactly where that girl was. Armani, among other things, explained that together with Indriti they left to go to the center of Velipoja and again of Indrit Bajraktari, he allegedly started calling his uncle, with the intention of cheating, to leave. “… I intended to see the girl in good health, but everything on the part of the suspected perpetrator was false,” the witness said. Moving through the center of Velipoja, Arman Alla has shown that: “rit Indriti, again wanted to deceive me by saying:” të should I go in, get a bottle in the supermarket…? “.

Armani has allowed it. Indrit, has entered the market, but Arman Alla has not removed the doubts from him. He saved it and tried to run away with a Papaç type motorcycle. Armani Alla, who is also the main witness, when he saw that he was leaving on a motorcycle, he was able to stop him by force. He took the engine key, in order to tell the truth what had happened to the girl he put into the sea. After these vicissitudes that Armani went through with Indrit Bajraktari, seeing his opposition, not to show, he immediately informed some of his colleagues, who left immediately. And through violence, they held him until he told you the truth about the girl he put into the sea.

After these actions, Arman Alla, informed the Velipoja police and from the mutual pressure, Indriti, said that: “… the girl fell into the sea, she drowned…”. The 17-year-old girl, Enisa Doda, was found drowned in the early hours of the morning of August 20, about 1200 meters away from the shore. According to the fisherman with the initials S.S, who found the dead body on the water, the teenager had on his neck hanging the key of the water engine, which they had rented together with Indrit Bajraktari.