Një murator shqiptar rreth 47-vjeç është plagosur me thikë në Rivoltella di Desenzano në Itali.

Autori është një 50-vjeçar me precedent penal, ndërsa sherri ndodhi jashtë një lokali. Debati verbal agravoi dhe italiani nxori thikën duke qëlluar shqiptarin në krah.

Deri në momentin e mbërritjes së ambulancës shqiptarit në ndihmë i erdhi një mjek që u gjend rastësisht në vendin e ngjarjes duke bllokuar gjakderdhjen.

Disa orë më pas autori i fshehur në shtëpinë e një çifti u prangos, ndërsa tashmë do të akuzohet për vrasje të mbetur në tentativë.

An Albanian bricklayer, about 47 years old, was stabbed in Rivoltella di Desenzano in Italy.

The perpetrator is a 50-year-old with a criminal record, while the quarrel took place outside a bar. The verbal debate escalated and the Italian pulled out a knife and shot the Albanian in the arm.

By the time the ambulance arrived, the Albanian was helped by a doctor who happened to be at the scene blocking the bleeding.

Hours later the perpetrator hiding in a couple’s home was handcuffed, while he will now be charged with attempted murder remaining.