Një italian 45 vjeçar është vënë në pranga nga policia pasi është një nga të akuzuarit për vrasjen dhe murosjen e shqiptarit, Astrit Lamaj, ngjarje e ndodhur në vitin 2013, por e zbuluar vetëm në vitin 2018.

Salvatore Tambe, akuzohet se e mbajti viktimën të palëvizur, ndërsa bashkëpunëtorët e tij e mbytën me një fije najloni.

Më pas ata e betonizuan shqiptarin në kollonat e një vile luksoze që ishte në rikonstruksion.

Vrasja u porosit nga një grua e pasur e zonës së Xhenoas, 64-vjeçarja, Carmelina Sciacchitano, një tregëtare bizhuterish gjenoveze, e grabitur dhe e braktisur nga viktima, me të cilën ajo kishte pasur një marrëdhënie romantike.

Sipas rindërtimit të dinamikës së ngjarjes nga prokurori dhe karabinierët e Monzës, krimi ndodhi në një vilë në Monte Grappa, në Muggio, dhe më pas viktima u hodh në një pus nën një tavernë të Villa degli Occhi, vendbanim luksoz në Senago.

A 45-year-old Italian has been handcuffed by the police as he is one of the accused for the murder and walling of the Albanian, Astrit Lamaj, an event that took place in 2013, but was discovered only in 2018.

Salvatore Tambe, is accused of holding the victim motionless while his accomplices strangled him with a nylon thread.

They then concreted the Albanian in the columns of a luxury villa that was under reconstruction.

The murder was ordered by a wealthy woman from the Genoa area, 64-year-old Carmelina Sciacchitano, a Genoese jewelry trader, robbed and abandoned by the victim, with whom she had had a romantic relationship.

According to the reconstruction of the dynamics of the event by the prosecutor and the carabinieri of Monza, the crime took place in a villa in Monte Grappa, in Muggio, and then the victim was thrown into a well under a tavern of Villa degli Occhi, luxury residence in Senago.