Gjyqtari jep dënimin për shqiptarin: burg apo 500 mijë Pound

Agim Toska, një trafikant shqiptar i drogës së klasit A në Britaninë e Madhe duhet t’i paguajë shtetit mbi gjysmë milioni paund të fituara nga aktiviteti i tij kriminal.

Mediat britanike kanë njoftuar se kur policia bastisi shtëpinë e tij në Ashford Road gjeti kokainë me vlerë 75,000 £ nën dysheme dhe pesë kg kanabis me vlerë 50,000 £, ndërsa në shtëpinë e tij gjetën më shumë para, telefona celularë dhe dokumenta që e lidhnin atë me vepra kriminale. 26-vjeçari ishte burgosur më parë për nëntë vjet dhe shtatë muaj për tregtinë e drogës.

Këtë javë, ai u paraqit përsëri në gjykatë ku u zbulua se kishte përfituar mbi 656 mijë paund nga aktiviteti i paligjshëm.

Gjykatësi e urdhëroi atë të paguante 511,668 përndryshe ai mund të përballej me shtatë vjet shtesë pas hekurave.
Sipas TheArgus Toska Shqiptar ishte pjesë e një grupi që shiste drogë në Sussex. ADN-ja e tij përputhej me testet mjeko-ligjore në pronën në Ashford Road në 2019. Në gusht 2019, Agim Toska u burgos për nëntë vjet e shtatë muaj për furnizimim me kokainë dhe kanabis dhe posedimin e pasurisë kriminale.

Agim Toska, an Albanian Class A drug trafficker in the UK has to pay the state over half a million pounds earned from his criminal activity.

British media have reported that when police raided his house on Ashford Road they found cocaine worth ,000 75,000 under the floor and five kg of cannabis worth 50 50,000, while in his house they found more money, mobile phones and documents linking him to criminal offenses. The 26-year-old had previously been jailed for nine years and seven months for drug trafficking.

This week, he appeared in court again where it was revealed that he had profited over 656 thousand pounds from illegal activity.

The judge ordered him to pay 511,668 otherwise he could face seven extra years behind bars.
According to TheArgus Albanian Toska was part of a group selling drugs in Sussex. His DNA matched forensic tests on the Ashford Road property in 2019. In August 2019, Agim Toska was jailed for nine years and seven months for supplying cocaine and cannabis and possession of criminal property.