Kosova do të ketë qeveri të re, të kryesuar nga Avdullah Hoti. Me 61 vota pro, 24 kundër dhe 1 abstenim Kuvendi i Kosovës i ka dhënë të drejtën përfaqësuesit të LDK-së të qeverisë vendin.

Avdullah Hoti e ka prezantuar kabinetin e tij qeveritar, me gjithsej katër zëvendëskryeministra dhe 18 ministra.

Besnik Tahiri i AAK’së do të jetë zëvendëskryeministri i parë, ndërsa Driton Selmaj zëvendëskryeministri i dytë. E treta zv.kryeministre është Albulena Balaj-Halimaj nga Nisma Socialdemokrate. Goran Rakiq i Listës Srpska do të jetë zëvendëskryeministër dhe ministër i Pushtetit Lokal.

Hykmete Bajrami – Ministre e Financave

Besian Mustafa – Ministër io Bujqësisë

Vlora Dumoshi – Ministre për Kulturë, Rini dhe Sport

Arban Abrashi – Ministër i Infrastrukturës

Agim Veliu – Ministër i Punëve të Brendshme

Selim Selimi – Ministër i Drejtësisë

Armend Zemaj – Ministër i Shëndetësisë

Anton Quni – Ministër i Mbrojtjes

Blerim Kuqi – Ministër i Ekonomisë dhe Ambientit

Meliza Haradinaj – Ministre për Punë të Jashtme dhe Diasporë

Ramë Likaj – Ministër i Arsimit

Skender Reçica – Ministër i Punës dhe Mirëqenies Sociale

Vesel Krasniqi – Ministër i Tregitsë dhe Industrisë

Dalibor Jevtiq – Ministër për Kthim dhe Komunitete

Goran Rakiq – Ministër i Pushtetit Lokal

Enis Kercan – Minisër i Zhvillimit Rural

Kosovo will have a new government, headed by Avdullah Hoti. With 61 votes in favor, 24 against and 1 abstention, the Assembly of Kosovo has given the right to the representative of the LDK to govern the country.

Avdullah Hoti has introduced his cabinet, with a total of four deputy prime ministers and 18 ministers.

AAK’s Besnik Tahiri will be the first deputy prime minister, while Driton Selmaj will be the second deputy prime minister. The third deputy prime minister is Albulena Balaj-Halimaj from the Social Democratic Initiative. Goran Rakic ​​of the Srpska List will be Deputy Prime Minister and Minister of Local Government.

Hykmete Bajrami – Minister of Finance

Besian Mustafa – Minister of Agriculture

Vlora Dumoshi – Minister of Culture, Youth and Sports

Arban Abrashi – Minister of Infrastructure

Agim Veliu – Minister of Internal Affairs

Selim Selimi – Minister of Justice

Armend Zemaj – Minister of Health

Anton Quni – Minister of Defense

Blerim Kuqi – Minister of Economy and Environment

Meliza Haradinaj – Minister of Foreign Affairs and Diaspora

Ramë Likaj – Minister of Education

Skender Reçica – Minister of Labor and Social Welfare

Vesel Krasniqi – Minister of Trade and Industry

Dalibor Jevtic – Minister of Returns and Communities

Goran Rakic ​​- Minister of Local Government

Enis Kercan – Minister of Rural Development