Dhjetë persona janë arrestuar në Londrën e Veriut në lidhje me kapjen e afërsisht 2.3 ton kokainë të importuar në Britani të Madhe me anë të një ngarkese bananesh.

Pakot me kokainë ishin fshehur në kutitë me fruta dhe besohet të jetë ngarkesa më e madhe ndonjëherë në Mbretërinë e Bashkuar.

Të arrestuarit, të gjithë burra të moshës 21-56 vjeç, u arrestuan nga oficerët dje në dy adresa në Londrën Veriore pasi morën dorëzimin e 41 paletave, në të cilat ishte ngarkuar kokaina. Mes 10 personave të arrestuar janë edhe shqiptarët B.K., 28 vjeç dhe Gj. D., 30 vjeç.

Droga – potencialisht me vlerë 184 milion £ nëse do të shitej në rrugë, u kap nga policia kufitare më 14 shkurt në portin e Portsmouth.

Kontenieri kishte mbërritur në një anije mallrash nga Kolumbia një ditë më parë dhe po maskohej si një ngarkesë e ligjshme e bananeve.

Paletat u dorëzuan në një pasuri industriale në Tottenham, ku policia po e vëzhgonte dhe arrestoi pesë personat që e pritën. Pesë burrat e tjerë u arrestuan në një pasuri të ndryshme industriale në Enfield.

Të dhjetë mbeten në paraburgim dhe tre prej tyre janë akuzuar për importimin e drogës.

Ten people have been arrested in North London in connection with the seizure of approximately 2.3 tonnes of cocaine imported into the UK via a shipment of bananas.

Packages of cocaine were hidden in boxes of fruit and are believed to be the largest consignment ever in the UK.

The detainees, all men aged 21-56, were arrested by officers yesterday at two addresses in North London after receiving the delivery of 41 pallets loaded with cocaine. Among the 10 arrested persons are the Albanians B.K., 28 years old and Gj. D., 30 years old.

The drugs – potentially worth 4 184m if sold on the street – were seized by border police on February 14 in Portsmouth Harbor.

The container had arrived on a cargo ship from Colombia the day before and was disguised as a legal cargo of bananas.

The pallets were handed over to an industrial estate in Tottenham, where police were monitoring and arresting five people who were waiting for him. The other five men were arrested at a different industrial estate in Enfield.

Ten remain in custody and three of them have been charged with importing drugs.