Mediat greke kanë zbuluar detaje të reja për Artemis Vasilin, 19-vjecaren shqiptare që rezulton e zhdukur prej 5 ditësh në Greqi. Babai i dëshpëruar ka bërë thirrje që kushdo që e sheh vajzën, të njoftojë autoritetet. Hera e fundit që u pa Artemis Vasili ishte duke ecur drejt një stacioni autobusi pasi sipas familjarëve do të shkonte në një intervistë pune, por nuk u kthyer më.

Disa dëshmitarë shprehen se e kanë parë në gjendje të rënduar psikologjike duke qarë të vetme në një rrugë kryesore të Athinës. Një grua thotë se iu afrua vajzës dhe tentoi ta qetësonte dhe u përpoq ta ndihmonte, por Artemis nuk e pranoi dhe zgjodhi të largohej.

Një tjetër dëshmitar thotë se e ka parë mëngjesin e së hënës duke zbritur nga një stacion autobusi. Sipas tij, vajza ishte e trembur dhe ishte larguar me nxitim. Mediat greke thonë se një tjetër infromacion tregon që Artemis u gjet në gjendje të të fikëti në rrugë, por sapo u përmend nga kalimtarët, u shpreh se është mirë dhe u largua.

Babai i Artemis ka zbuluar se ka përjetuar një histori dashurie me një 24 vjeçar që e njihte në Facebook, por sipas tij, vajza i ka thënë se ka përfunduar. Megjithatë, edhe miqtë thonë që së fundmi ka qenë e ndrojtur dhe nuk fliste me ta, por askush nuk e kupton arsyen.

Ndërsa një punonjës i shërbimit Silver Alert zbuloi se kamerat e sigurisë kanë treguar që Artemis nuk hipi në autobusin pranë shtëpisë por eci rreth një kilometër, por mbetet e paqartë se cila ishte rruga që ndoqi më pas.

Greek media have revealed new details about Artemis Vasili, the 19-year-old Albanian who has been missing for 5 days in Greece. The desperate father has called for anyone who sees the girl to notify the authorities. The last time Artemis Vasili was seen was walking towards a bus stop as according to family members he would go to a job interview, but never returned.

Some witnesses say they saw him in a serious psychological condition crying alone on a main street in Athens. A woman says she approached the girl and tried to calm her down and tried to help her, but Artemis refused and chose to leave.

Another witness says he saw Monday morning coming down from a bus stop. According to him, the girl was scared and left in a hurry. Greek media say that another information shows that Artemis was found able to faint on the street, but as soon as he was mentioned by passers-by, he said that he was fine and left.

Artemis’ father has revealed that he experienced a love story with a 24-year-old he knew on Facebook, but according to him, the girl told him it was over. However, even friends say that lately she has been shy and did not talk to them, but no one understands the reason.

While a Silver Alert service employee revealed that security cameras have shown that Artemis did not get on the bus near the house but walked about a kilometer, but it remains unclear what was the path he followed next.