Ilir Xhepaj është bërë i arrestuari i dytë për vrasjen në Laç të dy biznesmenëve, Bujar Lika Hasani dhe Paulin Gjergji Marku.

Xhepaj u arrestua në orët e vona të natës në zonën e Astirit në Tiranë dhe u shoqëruar në Kurbën për llogari të Policisë së Laçit.

Ai është bashkëpuntor i Eduart Lamajt, autorit kryesor të vrasjes së 30 majit.

Të veshur si policë, ata hynë në hotelin A&A në Kurbin ku qëlluan për vdekje dy biznesmenët.

Lamaj u arrestuar disa ditë më parë teksa po kurohej në një klinikë private në Qytetin Studenti në Tiranë në mënyrë ilegale. Ai kishte marrë një plumb ditën e atentatit dhe ishte fshehur prej 20 ditësh si i plagosur.

Ende në kërkim mbeten Elson (Oltion) Alija (Vlashi) dhe 21 vjeçari Klaudio Perkola, gjithashtu bashkëpuntorë të Eduart Lamajt.

Kush është bashkëpuntori i Eduart Lamajt që u arrestua sot në ”Astir”, 3 muaj që kishte lënë burgun, brenda majit 2 atentate

Ilir Xhepaj i cili u arrestua sot si bashkëpuntor i Eduart Lamajt për vrasjen e dy biznesmenëve në Laç është një person me të shkuar kriminale të spikatur.

BalkanWeb raporton se Xhepaj kishte vetëm 3 muaj që kishte lënë burgun pasi ishte dënuar për grabtije.

Në maj ai u përfshi në dy atentate, i pari një tentativë vrasje ndaj një biznesmeni, dhe i dyti vrasja e dy biznesmenëve Bujar Lika dhe Paulin Gjergji në Laç më 30 maj.

30 mintua pas mesnatës ai u pikas në Astir me automjetin e tij mes pallateve ku u arrestua nga Forcat Operacionale dhe më pas iu dorëzua Policisë së Kurbinit.

Tashmë Xhepaj është i arrestuari i dytë pas Lamajt, nga grupi i 4 personave që natën e 30 majit kryen vrasjen e 2-fishtë në hotelin A&A në Laç.

 

Ilir Xhepaj has become the second detainee for the murder in Laç of two businessmen, Bujar Lika Hasani and Paulin Gjergji Marku.

Xhepaj was arrested in the late hours of the night in the area of ​​Astiri in Tirana and was escorted to Kurba on behalf of the Laç Police.

He is an accomplice of Eduart Lamaj, the main perpetrator of the May 30 murder.

Dressed as police officers, they entered the A&A hotel in Kurbin where the two businessmen were shot dead.

Lamaj was arrested a few days ago while being treated at a private clinic in the Student City in Tirana illegally. He had received a bullet on the day of the assassination and had been hiding for 20 days as a wounded man.

Elson (Oltion) Alija (Vlashi) and 21-year-old Claudio Perkola, also collaborators of Eduart Lamaj, are still wanted.

Who is the collaborator of Eduart Lamaj who was arrested today in “Astir”, 3 months before he left prison, within May 2 assassinations

Ilir Xhepaj, who was arrested today as an accomplice of Eduart Lamaj for the murder of two businessmen in Laç, is a person with a prominent criminal past.

BalkanWeb reports that Xhepaj had only 3 months left in prison after being convicted of robbery.

In May he was involved in two assassinations, the first an attempted murder of a businessman, and the second the murder of two businessmen Bujar Lika and Paulin Gjergji in Laç on 30 May.

Thirty minutes after midnight, he was spotted in Astir with his vehicle between the buildings where he was arrested by the Operational Forces and then handed over to the Kurbin Police.

Xhepaj is now the second detainee after Lamaj, from the group of 4 people who on the night of May 30 committed the double murder in the A&A hotel in Laç.