Policia e Shtetit ka dalë në një informacion paraprak lidhur me arrestimin e shtetasit Viktor Marku në Mal të Zi, i dyshuar për ekzekutimin e Hekuran Billës, ngjarje e ndodhur një javë më parë në zonën e ‘Komunës së Parisit; në Tiranë

Policia e Shtetit
Arrestohet autori kryesor i dyshuar për vrasjen e shtetasit H. B.

Falë shkëmbimit të informacioneve dhe bashkëpunimit efikas me Policinë malazeze u bë i mundur lokalizimi, kapja dhe arrestimi i shtetasit V. M.

Strukturat e Policisë së Shtetit kanë vënë në pranga, në Pikën e Kalimit Kufitar Hani i Hotit Shkodër, shtetasin V. M., pasi dyshohet se është autori kryesor i ngjarjes së ndodhur mbrëmjen e 11 qershorit, te Komuna e Parisit, Tiranë, ku mbeti i vrarë me armë zjarri shtetasi H. B.

Shtetasi V. M. qëndronte në mënyrë të parregullt në Malin e Zi dhe falë shkëmbimit të informacioneve mes Policisë së Shtetit dhe Policisë Malazeze, u bë i mundur lokalizimi dhe kapja e shtetasit V. M., në Malin e Zi.

Policia malazeze ia ka dorëzuar shtetasin V. M., strukturave të Policisë së Shtetit, në Pikën Kufitare të Hanit të Hotit.

Një ditë më parë, nga strukturat policore të DVP Tiranë u kap dhe u vu në pranga njëri nga bashkëpunëtorët në vrasje, 22-vjeçari S. M., nipi i shtetasit V. M.

Ndërkohë, nga Sektori Kundër Krimeve të Rënda në DVP Tiranë, në koordinim nga Departamenti i Policisë Kriminale dhe nën drejtimin e Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Tiranë, vijon puna intensive për zbardhjen dhe dokumentimin e plotë ligjor, identifikimin dhe kapjen e personave të tjerë të përfshirë në këtë vrasje.

Policia e Shtetit falënderon Policinë malazeze për bashkëpunimin, shkëmbimin e informacioneve dhe koordinimin e veprimeve, duke bërë të mundur vënien në pranga të autorit të vrasjes së shtetasit H. B.

The State Police has come out with preliminary information regarding the arrest of the citizen Viktor Marku in Montenegro, suspected of the execution of Hekuran Billa, an event that took place a week ago in the area of ​​the ‘Paris Commune’; in Tirana

state police
The main perpetrator suspected of killing citizen H. B. is arrested.

Thanks to the exchange of information and efficient cooperation with the Montenegrin Police, it became possible to locate, apprehend and arrest the citizen V. M.

The structures of the State Police have handcuffed, in the Border Crossing Point Hani i Hotit Shkodër, the citizen VM, as it is suspected that he is the main perpetrator of the event that took place on the evening of June 11, in the Municipality of Paris, Tirana, where he was killed firearm citizen HB

Citizen V. M. was staying irregularly in Montenegro, and thanks to the exchange of information between the State Police and the Montenegrin Police, it became possible to locate and apprehend the citizen V. M., in Montenegro.

Montenegrin police have handed over the citizen V. M. to the structures of the State Police, at the Hani i Hotit Border Crossing Point.

The day before, one of the accomplices in the murder, 22-year-old S. M., the nephew of the citizen V. M., was caught and handcuffed by the police structures of DVP Tirana.

Meanwhile, the Anti-Serious Crimes Sector in DVP Tirana, in coordination with the Criminal Police Department and under the direction of the Tirana Judicial District Prosecutor’s Office, continues to work intensively to uncover and fully legalize, identify and apprehend other persons involved in this murder.

The State Police thanks the Montenegrin Police for the cooperation, exchange of information and coordination of actions, making it possible to handcuff the perpetrator of the murder of the citizen H. B.