Në studion e emisionit me “Zemër të Hapur” u trajtua historia e trishtë 65-vjeçarit nga Tirana, Faik Çekrezi. Ai jeton prej 13 vitesh në një dhomë të rrënuar afër qytet studenti, së bashku me bashkëshorten e tij. Faiku ka kaluar tre martesa të dhimbshme. Gruaja e parë vdes gjatë një operacioni në mitër, ndërsa e dyta e braktis. Ajo futet si uragan në jetën e varfër dhe plot vuajtje të Faikut.

Ishte aq e bukur dhe ai nuk i thotë dot jo. Kishin 20 vite diferencë në moshë dhe përpos varfërisë, ish-gruaja e dytë do të bëhet edhe një nënë për fëmijët që Faiku kishte me martesën e parë. Diferenca e moshës dhe bukuria e vajzës, e cila fillon ta tradhtojë, bëhen burim konflikti në familje. Një ditë ajo braktis burrin dhe fëmijët pa dhënë asnjë shpjegim. Niset drejt Italisë me ndihmën e nënës së saj.

Më pas nis bashkëjetesën me një burrë nga Elbasani në Itali, por edhe me atë ndahet, pasi ai përfundon në burg për drogë. Nëna e shet vajzën në një familje italiane në moshën 12-vjeçare dhe nuk e pyeti babain biologjik. Por, vajza nuk do ta falë këtë veprim të pabesë të nënës së saj. Faiku rrëfen me lot në sy momentin e ndarjes, vetminë dhe sakrificat me fëmijët. Por, edhe këta, një ditë do e braktisin, për shkak të konflikteve që kanë pasur me ish-gratë.

Rrëfimi

Faik Çekrezi: E falenderoj Zotin që më ka dhënë intuitën. Ika ushtar. Kam punuar shumë vite në minierë në zonën e Përrenjasit. Ishim shtatë fëmijë. Babai ndërroi jetë kur isha 24 vjeç. Nëna ka gjashtë muaj që ka ndërruar jetë. Unë kam realizuar të gjitha detyrimet për prindërit. Me gruan e parë jam martuar në moshën 26 vjeçare. U njohëm në Tiranë. Kur erdhi në fshat u ambientua, unë punoja në kooperative. Ajo u operua dhe doktorët i lënë gërshërët brenda. I thotë nanës së vet, se diçka më ra, ndihet keq dhe për 12 ditë ndërron jetë. U varros në sharrë. Vjehrri më tha: hajde të jap vajzën tjetër, vetëm mos i braktis fëmijët. Unë bëra 9 muaj burg, që është turp ta thuash. Më kapen me 2 kg arra. Detyrohem 9 muaj burg nga opinioni. Unë nuk jam as demokrat. Spiunët dhe servilat i kam urryer gjithë jetën. Fëmijët i mbajtën prinderit e nuses në Kamëz. Kur dola nga burgu, me datë 3 janar dal për të marr cigare. Përballë rrugës ishte një kopsht. Më thërret një edukatore që të futëm brenda se ishte ftohtë. Ishin 3 femra, njëra e cila quhej Lirie, një bionde, ngrihet dhe më liron vendin. Unë e shikoja dhe mendoja se është ekonomiste apo intelektuale. Më thotë: ti je Faiku, që ke dy fëmijë?

Unë i them: po, unë jam. Ju jeni hetuese? Edukatorët më thonë: nuk është hetuese, por është e martuar dhe burri e dhunon. U hap dyqani. Edukatorja më thërret: më thotë: kjo biondja ka hyrë nga dritarja në shtëpinë tënde. Vëllai më thotë: ajo ka gjashtë muaj që vjen në shtëpinë tënde nga dritarja dhe kujdeset për fëmijët. Atë e dhunon burri. Një ditë e gjej brenda dhe i them: unë jam fukara, jam me dy fëmijë. E pyes për moshën: më tha jam 26 vjeç. I thashë: dikur do më thërrasësh gjysh. Je nën moshë, hajde të shkojmë në polici. Shkuam në polici, zonja bëri ankesë. Ata më thonë: ke grabitur një femër. unë iu thashë: kjo zonjë nuk ka shkuar të bashkëshorti që e dhunon, por vjen pas meje. Policët më thonë: ne kërkojmë që ajo të shkojë në shtëpinë e vet. Kjo ishte femër e bukur dhe unë nuk e shmanga dot. Është turp ta thuash, por e doja aq shumë sa shkoja në punë dhe kisha frikë se mos ma grabiste njeri. Shkuam në Librazhd për një jetë më të mirë. Edhe ajo erdhi me mua. Pas ca kohësh shkova në Greqi. I gëlltita ca gjëra, por konfliktet mes nesh u acaruan shumë. Një ditë më thotë: dua të shkoj te mami. E çova për tre ditë, por kur e kërkova se gjej aty.

Dita e largimit përfundimisht ka qenë 26 dhjetor. Përfundimisht më vjen nusja dhe më thotë: do shkoj për të paguar borxhet me djalin. Ajo e kishte përpunuar në një mënyrë të tillë, që të mendojnë se atë e kanë rrëmbyer. Unë e besova. Tani kam ndryshuar mendim, sepse ishte dëshira e saj për të ikur. Unë njoftova policinë e Librazhdit. U vunë të gjithë në lëvizje. Më la 5 fëmijët. Më vinte turp nga opinioni. Pas dy muajsh më thotë vajza: babi, gjeta 400 lekë në tokë. Djali më tha: nuk i ka gjet vajza, por ia ka lënë nëna së bashku me një letër, ku shkruhej: merri këto lekë dhe mos u marto. Një komshije më thotë: Faiku të kërkon një numer nga Italia. Nuk shkova. Por për hir të fëmijëve ngrita receptorin: më tha: Jam Liria. (qan..) Nisem me kalamajtë për në Itali. Çfarë mund të pres nga një grua e divorcuar që ka nisur jetën e saj. Ajo jeton me fëmijët e mijë. Ajo ka jetën private. Me vajzën kam pasur marrëdhënie shumë të mira.

Sapo zbrita me skaf në Tranto, me sakrifica më kishte çuar ish-gruaja. Nuk kisha çfarë të bëja, duhet ta pranoja për fëmijët. Në tren na kontrollo policia, unë i fus fëmijët në banjo. Në orën 10:00 arrij në Brescia, aty na priste ish-gruaja. Shkuam në shtëpinë e saj, na priti, mori fëmijët iu bleu rroba dhe mua më bleu një xhaketë të shtrenjtë. Unë e pyes se çfarë punon? Ajo vinte vonë në darkë. Jetuam 9 vite bashkë në Itali. U ktheva në Shqipëri sepse nuk pashë dritë jeshile për fëmijë. Të pesë fëmijët shkuan në Institut. U bënë me shkollë. U ktheva në Shqipëri, më kthyen. Ajo grua bëri mrekulli, më rriti dy fëmijët. Vajtja e fëmijëve shkuan në institut, sepse nëse nëna bën punë jo të duhur shteti nuk t’i lejon fëmijët. Unë kam bërë punë në doganë, eksport-import. Motrat më kanë shumë lekë borxh. Dikur më thonin shef, tani “barbon”. Me Luljetën jam njohur në gazetën që kërkojnë gra. Punoja në Ersekë atë kohë. Ajo mu përgjigj. Kontaktova më të, ajo kishte një nënë të mrekullueshme.

Kjo martesë nuk është pranuar nga 5 fëmijët. Ajo është sjellë ftohtë me fëmijët. Erdhi djali për të ndjetur, në telefon më thotë ish-gruaja: po vjen djali. Ai kishte filluar një rrugë të keqe, por gruaja që kam aktualisht ma përzuri. Pas ca kohësh më përzuri dhe vajzën. Motra më ka akoma lekë borxh sot. Ose jam unë shumë i keq. Por s’kam bërë aq gabime, ku vëllai han në tokën që ma ka marrë pa asnjë lekë. Vëllait tjetër në Lushnje i kam bërë mrekullira. Me vëllain e vogël kam marrëdhënie të rregullta. Me vëllain e vogël flas çdo ditë. Me motrën e vogël fola dje. Vajza e madhe ka shkëputur çdo marrëdhënie me mua. Vjet isha në Itali. Me të fola në korrik: më tha: babi qenke plakur shumë, do të nis ca lekë. Në atë moment u fik telefoni dhe s’më ka kontaktuar më. Unë s’kam mundësi, s’kam telefon. Djali i madh ka lidhje shumë të forta me ish-gruan. Ajo ka dhe të mirat e veta, s’ka vetëm mëkate. Vajza mban krahun e vëllait. Përfundimisht me ka thënë kështu Liria: për çfarë e do atë grua të çmendur, për gruan aktuale. Fëmijët më kanë thënë: ndahu nga ajo grua dhe të mbajmë ne!

The heartbreaking story of 65-year-old Tirana resident Faik Cekrezi tackled the “Open Heart” show at News24. He has been living in a dilapidated room near Student City for 13 years, along with his wife. Faik has gone through three painful marriages. The first woman dies during a uterine surgery, while the second abandons her. It is like a tornado in Faik’s poor and suffering life.

It was so beautiful and he couldn’t say no. There were 20 years of age difference, and in addition to poverty, the ex-second wife would also become a mother to the children Faik had with her first marriage. The age difference and the girl’s beauty, which begins to betray her, become a source of conflict in the family. One day she abandons her husband and children without giving any explanation. She leaves for Italy with the help of her mother.

He then begins living with a man from Elbasan in Italy, but also breaks up with him after he ends up in jail for drugs. The mother sells the girl to an Italian family at the age of 12 and did not ask her biological father. But the girl will not forgive her mother’s unfaithful act. Faik recounts with tears the moment of separation, loneliness and sacrifices with children. But they too will one day abandon her because of conflicts they have had with ex-wives.

Story
Faik Cekrezi: I thank God for giving me the intuition. There is a soldier. I worked for many years in a mine in the Perrenjas area. We were seven children. My father passed away when I was 24 years old. The mother has passed away for six months. I have fulfilled all obligations to parents. I married my first wife at the age of 26. We met in Tirana. When he came to the village he settled, I worked in a cooperative. She was operated on and the doctors left the scissors inside. He tells his mother that something has happened to me, he feels bad and changes his life for 12 days. It was buried in the saw. The father-in-law told me: come on, give me the other girl, just don’t leave the kids. I spent 9 months in jail, which is a shame to say. I get caught with 2 kg of nuts. I am owed 9 months in prison by the public. I’m not a Democrat either. I have hated spies and crawlers all my life. The children held the bride’s parents in Kamza. When I got out of prison, on January 3, I went out to get a cigarette. Opposite the road was a garden. It calls me an educator to get inside because it was cold. There were 3 women, one called Lirie, a blonde, getting up and leaving my place. I looked at him and thought he was an economist or intellectual. He tells me: you are a Faik, you have two children?

I say: yes, I am. Are you investigating? The educators tell me: she is not an investigator, but she is married and her husband rapes her. The store opened. The educator calls me: he tells me: this blonde has entered the window in your house. My brother tells me: she has been coming to your house from the window for six months and caring for the children. The man rapes her. One day I go inside and say: I’m fukara, I’m with two kids. I ask her about age: she told me I’m 26 years old. I told him: sometime you will call me grandpa. You’re under age, let’s go to the police. We went to the police, the lady made a complaint. They tell me: you robbed a woman. I told her: this lady did not go to her husband who rapes her, but she comes after me. The cops tell me: we ask her to go to her house. This was a beautiful woman and I couldn’t avoid it. It’s a shame to say it, but I loved it so much that I went to work and was afraid of being robbed. We went to Librazhd for a better life. She too came with me. After a while I went to Greece. I swallowed some things, but the conflicts between us became very aggravated. One day he tells me: I want to go to Mom. I took him for three days, but when I asked for him I was there.

The day of departure was finally December 26th. Eventually my bride comes to me and says: I’m going to pay off the debt with the boy. She had worked it out in such a way that they thought she had been abducted. I believed it. Now I changed my mind because it was her desire to leave. I notified the Librazhd police. They were all set in motion. I left my 5 children. I was ashamed of the public. Two months later the girl tells me: Dad, I found 400 ALL on the ground. The boy told me: he did not find his daughter, but his mother left him with a letter saying: Take these money and do not marry. A neighbor tells me: Faik asks for a number from Italy. I did not go. But for the sake of the kids I raised the receptor: He told me: I’m Freedom. (cries ..) Depart for Italy. What can I expect from a divorced woman who has started her life. She lives with my thousand children. She has privacy. I had very good relationships with my daughter.

As soon as I landed in Tranto by boat, my ex-wife had sacrificed me. I had nothing to do, I had to admit it to the kids. Police check us on the train, I put the kids in the bathroom. At 10:00 I arrive in Brescia, where the ex-wife was waiting for us. We went to her house, waited for her, got her children bought clothes, and bought me an expensive jacket. I ask what works? She was late for dinner. We lived 9 years together in Italy. I returned to Albania because I did not see a green light for children. All five children went to the Institute. They were done with school. I returned to Albania, they returned to me. That woman did wonders, raised my two children. The children went to the institute because if the mother does inappropriate work the state will not allow the children. I have worked in customs, export-import. My sisters owe me a lot of money. I was once called a boss, now a “barbon”. I met Luljeta in the newspaper looking for women. I worked in Erseka at the time. She answered me. I contacted her, she had a wonderful mother.

This marriage has not been accepted by 5 children. She’s been cool with the kids. The boy came to sleep, the ex-wife tells me on the phone: the boy is coming. He had begun a bad path, but the woman I currently have drove me. After a while my daughter was also expelled. My sister still owes me money today. Or I’m too bad. But I have not made so many mistakes, where my brother eats on the land he has taken without any money. I did miracles for my other brother in Lushnje. I have regular relationships with my little brother. I talk to my little brother every day. I spoke with my little sister yesterday. The big girl has cut off every relationship with me. I was in Italy for years. I spoke to her in July: she told me: Dad is very old, I will start some money. At that moment my phone was switched off and no longer contacted me. I have no opportunity, no phone. The older son has very strong ties to the ex-wife. It has its benefits as well, it is not only sin. The girl holds her brother’s arm. Eventually Freedom has told me so: what does that crazy woman love, about the actual woman. The kids have told me: separate from that woman and keep us going!