Një grabitje me armë është regjistruar gjatë natës së djeshme në Finiq. Nga të dhënat parapake mësohet se 3 persona të maskuar dhe të armatosur kanë hyrë në banesën e Jorgo Fanit, 65 vjeç.

Pasi kanë dhunuar çiftin e bashkëshortëve dhe kanë kthyer përmbys shtëpinë, i kanë lidhur bashkëshortët dhe më pas janë larguar duke marrë një lekë dhe euro në shume totale rreth 2 milionë të vjetra.

Çifti ka arritur të zgjidhet pas rreth 2 orësh dhe më pas lajmëruan policinë për ngjarjen, ndërkohë që kjo e fundit mbërriti në banesën e fundit. Sipas çiftit, autorët flisnin shqip dhe pak greqisht. Policia ka shoqëruar dy persona, ndërkohë që vijojnë hetimet.

A robbery was registered last night in Finiq. Preliminary data shows that 3 masked and armed men entered the apartment of Jorgo Fani, 65.

After raping the couple and turning over the house, they tied the spouses and then left, taking a lek and euro totaling about 2 million years old.

The couple managed to settle down after about two hours and then reported the incident to the police as the latter arrived at the last residence. According to the couple, the authors spoke Albanian and some Greek. Police have escorted two people while investigations continue.